InstagramFacebookYoutube
Tréning

Aké výhody majú eliptické trenažéry a pre koho sú ideálne?

Autor: PR článok  /   27. apríla 2022
Aké výhody majú eliptické trenažéry a pre koho sú ideálne?
Eliptické trenažéry patria medzi posilňovacie fitness stroje, na ktorých si doprajete skvelé kardio. Niet divu, že sa čoraz viac stávajú súčasťou mnohých domácností. Ak sa už ani vám nechce čakať v rade na orbitrek vo fitku, možno je na čase si jeden domov zaobstarať a užívať si všetky plusy, ktoré prináša.

Zdravotné benefity cvičenia na eliptickom trenažéri

Tak ako každé cvičenie, aj pravidelné tréningy na eliptickom trenažéri budú mať blahodárne účinky na vaše zdravie. Ak ho máte doma, môžete si cvičenie dopriať kedykoľvek dostanete chuť.

Tréning na orbitreku patrí k aeróbnym cvičeniam, podobne ako beh, cyklistika alebo plávanie. Aeróbne cvičenia majú pozitívny vplyv na naše zdravie - znižujú hladinu stresu v organizme, znižujú krvný tlak a pulzovú frekvenciu, naopak zvyšujú úroveň fyzickej kondície a rozvíjajú aeróbnu kapacitu. Veľmi kladne vplýva na srdcovo-cievny systém, celkovú kondíciu, rovnováhu a mobilitu, no zlepšuje i kvalitu vášho spánku.

Plnohodnotne si na ňom posilníte veľké množstvo svalových skupín, pretože sa nezameriava len na hornú alebo dolnú časť tela. Pravidelný tréning vás odmení aj znížením hmotnosti a vybudovaním svalovej hmoty. Vyformovať si postavu do plaviek na orbitreku si môžete v pohodlí domova aj vy. Celé telo dostane zabrať, pocítia to vaše svaly chrbta, hrudníka, ale aj bicepsy, tricepsy, hamstringy, quadricepsy aj gluteálne svaly, no obrovskou výhodou cvičenia na eliptickom trenažéri je to, že pri tom netrpia vaše kĺby. Stačí polhodinka aspoň tri- alebo štyrikrát do týždňa a výsledok sa dostaví.

Nenáročná údržba, jednoduché používanie a univerzálnosť

Ak doma nemáte príliš veľa priestoru, ktorý by ste mohli obetovať “domácemu fitku”, eliptický trenažér predstavuje ideálne riešenie, na ktorom si zacvičí celá rodina. Dlhá životnosť a nenáročná údržba kladie eliptické trenažéry na vrchol rebríčka obľúbenosti domáceho vybavenia.

Na trhu je množstvo modelov eliptických trenažérov určených pre rôzne rozpočty, tak si môžete jednoducho vybrať ten pravý, ktorý bude najlepšie spĺňať vaše požiadavky a simulovať chôdzu, beh, jogging, stúpanie do schodov s možnosťou nastaviť si odpor a intenzitu cvičenia podľa seba. Eliptické trenažéry sú vybavené počítačmi, vďaka ktorým si jednoducho dokážete monitorovať tepovú frekvenciu, rýchlosť a ďalšie parametre, aby bolo vaše cvičenie čo najkomfortnejšie.

Na eliptickom trenažéri môžu cvičiť všetky vekové kategórie

Pretože cvičenie na eliptickom trenažéri nezaťažuje kĺby ako napríklad beh, je vhodné aj pre starších ľudí, ktorí sú náchylnejší na zranenia. Orbitrek sa využíva aj pri rehabilitáciách, zacvičiť si na ňom môžu aj ľudia s nadváhou, bolesťami kĺbov, chrbta a kolien, no ani zdravá časť populácie ho nemusí obchádzať. Eliptický trenažér je populárny najmä u žien, no určený je pre každého, pretože cvičenie na ňom je naozaj jednoduché a nepotrebujete žiadne extra skúsenosti s cvičením.

Intenzitu cvičenia na eliptickom trenažéri si ľahko prispôsobíte svojim aktuálnym možnostiam a postupne ju môžete zvyšovať.
https://hop-sport.sk/elipticke-trenazery/

Zdroj obrázku: George Rudy / Shutterstock.com

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist