InstagramFacebookYoutube
Tréning

Zabojujte s viscerálnym tukom: Tieto cviky môžete robiť len na zemi

6. 2. 2023
Zabojujte s viscerálnym tukom: Tieto cviky môžete robiť len na zemi
Ak chcete zatočiť s tukom a dostať sa do formy, ste na správnej adrese. Dôležité okrem podkožného tuku je však myslieť aj na tuk viscerálny, ktorý obklopuje vnútorné orgány. Nechceme byť predsa len krajší, ale aj zdravší.

Zabojovať s tukom vám pomôže znížiť kalorický príjem v strave a pravidelne sa venovať cvičeniu, či už silovému alebo kardiovaskulárnemu. Ak nemáte k dispozícii žiadne náčinie, stále môžete efektívne s viscerálnym tukom bojovať. Napríklad s nasledujúcimi piatimi cvikmi, ktoré môžete robiť s váhou vášho tela len na podlahe.

Kľuky

Základný cvik, ktorého techniku by mal poznať každý. Dajte sa na štyri do pozície dosky s vystretými rukami, telo majte rovné a ruky od seba na šírku ramien. Spevnite si stred dela a napnite sedacie svaly a pomaly sa spúšťajte k zemi. Následne sa vytlačte hore pomocou kontrakcie prsných svalov a tricepsov.

Článok pokračuje pod reklamou


V-Twist

Ľahnite si na chrbát, pokrčte kolená. Následne zdvihnite trup aj nohy tak, aby ste vytvorili písmeno V. Ruky majte pred sebou a udržujte stred tela spevnený. V tejto pozícii vytáčajte trup z jednej strany do druhej, pričom pohyb nôh sa snažte obmedziť.

Horolezec (mountain climber)

Začnite cvik v pozícii, akoby ste sa chystali robiť kľuky. Nohy a ruky vystrite, spevnite stred tela a začnite pohyb – jedno koleno pritiahnite k hrudníku, následne nohu vráťte do počiatočnej polohy. To isté urobte s druhou nohou. To je jedno opakovanie. Takto cvičte striedavo s každou stranou a udržujte napnutý stred tela.

Z dosky do kľuku

Dajte sa do pozície dosky, pri ktorej sa podlahy dotýkate predlaktiami. Udržujte chrbát rovný, sedacie svaly napnuté a stred tela spevnený. Následne sa na jednej strane zdvihnite tak, aby sa ruka dotýkala podlahy dlaňou. To isté urobte na druhej strane. Následne sa môžete vrátiť do počiatočnej polohy alebo si skomplikovať cvičenie tým, že pred návratom do počiatočnej polohy urobíte aj jeden kľuk.

Výpady

Cvik na spodnú časť tela, ktorého techniku by ste tiež mali zvládať bez väčších problémov. Postavte sa a jednou nohou urobte veľký krok vpred a pokľaknete. Chodidlo druhej nohy zostáva vzadu v počiatočnej pozícii, no podlahy sa dotýka len špičkou a koleno je tesne nad podlahou. Teraz prednú nohu vrátime do počiatočnej pozície a opakujeme s druhou stranou.

Tieto cviky môžete poľahky zoskupiť do tréningu. Každý cvik vykonávajte v 3 až 4 sériách po 8 až 15 opakovaní. Nižšie počty voľte pre náročnejšie cviky ako je z dosky do kľuku, vyššie počty pre cviky, ktoré by mali byť ľahšie, ako sú kľuky či horolezec.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist