InstagramFacebookYoutube
Tréning

Stojte vystretí: Tréning chrbta a bicepsov, ktorý zlepší držanie tela

07. marca 2024
Stojte vystretí: Tréning chrbta a bicepsov, ktorý zlepší držanie tela
Ľudia, ktorí dlho sedia, majú zarobené na problémy s chrbticou. Môže za to nesprávne držanie tela. Pomôcť vám však vie kompenzačný tréning. Prinášame vám jeden, ktorým na ceste za lepším držaním tela precvičíte bicepsy a chrbát.

Ak dlho pracujete v sede, mali by ste dbať na ergonómiu sedenia a na to, aby ste nesedeli nesprávne. Ľahšie sa to však povie, ako zrealizuje, ak vás chytí pracovná horúčka a až po niekoľkých hodinách si uvedomíte, že ste si nedali od sedenia prestávku a sedeli ste nesprávne. Často vás na to upozorní až telesný nekomfort, bolesť. Ak sa tento stav udržuje dlhodobo, bolesť môže byť chronická.

Základom je sedenie kompenzovať cvičením, ktoré sa zameriava na svaly v zadnej časti tela. Tréning, ktorý to spĺňa, priniesol osobný tréner Sivan Fagan pre magazín SELF. Jeho výhodou je, že trvá len niečo cez 20 minút.

Článok pokračuje pod reklamou


Na tréning budete potrebovať pár stredne ťažkých jednoručiek a pár ľahších jednorušiek, posilňovaciu odporovú gumu a pre lepší komfort aj mäkkú podložku.

Cvičiť sa bude päť cvikov, z ktorých štyri sú skombinované do dvoch supersérií. Prvú tvoria príťahy jednou rukou v predklone a externé rotácie ramien s odporovou gumou v stoji, druhú pullover a zapažovanie v ľahu na boku. Piatym cvikom, ktorý sa cvičí sám, sú bicepsové zdvihy krížom cez telo.

Všetky cviky absolvujete v troch sériách, medzi ktorými je jednominútová prestávka. Príťahy jednou rukou v predklone v 8 opakovaniach, externé rotácie ramien v 12-15 opakovaniach, pullover v 10 opakovaniach, zapažovanie v ľahu na boku v 12 opakovaniach, bicepsové zdvihy krížom cez telo v 12-15 opakovaniach.

Tréning chrbta a bicepsov na zlepšenie držania tela
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Príťahy jednoručky v predklone jednou rukou
Externé rotácie ramien s odporovou gumou v stoji
3
8
12-15
Superséria:
Pullover
Zapažovanie v ľahu na boku
3
10
12
Bicepsové zdvihy krížom cez telo 3 12-15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist