InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Heath vyhral piaty titul Mr. Olympia v rade

20. septembra 2015

A máme po 51. ročníkom M. Olympie. Sandowovu sošku v novom vzhľade získal Phil Heath, ktorý sa tešil z piateho titulu v rade a šeku na 400 000 amerických dolárov. Na druhom mieste skončil veterán Dexter Jackson.

Heath bol najväčším favoritom na titul pred súťažou i po semifinále. Napokon sa stal prvý šampiónom, ktorý získal päť titulov v sérii, od roku 2002, kedy tu dokázal Ronnie Coleman. V histórii už len štyria pretekári triumfovali viackrát (Yates, Schwazenegger, Haney, Coleman).

„Je to neskutočné. Štvrtý titul bolo ťažké získať, piaty si vyžiadalo každý kúsok energie,“ poznamenal šťastný Heath, ktorého neprekvapilo, že na druhom mieste skončil veterán Dexter Jackson. „Bol úžasný,“ pochválil ho.

Článok pokračuje pod reklamou




„The Blade“ si striebornú priečku zaslúžil a dokázal, že tohtoročná Olympia bola na prvých štyroch miestach nesmierne vyrovnaná. Dostali sa do nej očakávané mená. Na treťom mieste skončil trochu sklamaný Shawn Rhoden a štvrtý bol Dennis Wolf, ktorého umiestnenie sklamalo aj viacero prítomných divákov.

Pre ďalších kulturistov bol dôležitý boj o piate miesto, ktoré zaručuje účasť na budúcom ročníku. To napokon obsadil Mamdou Elssbiay, pre ktorého to bol najlepší výsledok kariéry. Medzi špičku sa chcel vrátiť Branch Warren, no podobne ako vlani, skončil na šiestom mieste. Sklamaný byť nemusel.

Do prvej desiatky sa dostali aj Roelly Winklaar, William Bonac, Victor Martinez a Essa Obaid.



Pozri aj: Fotogaléria (externý odkaz)

Výsledky finále Mr. Olympia:
1. Phil Heath, 2. Dexter Jackson, 3. Shawn Rhoden, 4. Dennis Wolf, 5. Mamdouh Elssbiay, 6. Branch Warren, 7. Roelly Winklaar, 8. William Bonac, 9. Victor Martinez, 10. Essa Obaid.

Neprehliadnite:
Lewis obhájil titul v Olympia 212 Showdown, Čambal skončil na 16. mieste
Ondrejovičová skončila v kategórii figure na 14. mieste (výsledky 3 kategórií)


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist