InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Pauline Nordin a jej päť tipov, ktoré vás dovedú k štíhlej postave

04. júna 2016
Paulin Nordin je známa fitness modelka pochádzajúca zo Švédska, ktorú by ste našli na stránkach rôznych prestížnych magazínov. Jej vyrysovaná postava sa stala snom mnohých dievčat. Ak aj vy chcete schudnúť, ponúka vám päť rád, ako to dosiahnuť.

1. Uprednostňujte voľné váhy
Keď sa chcete vyrysovať, nie je to o tom, že by ste zrazu mali robiť veľké množstvo opakovaní izolovanými cvikmi. Je to neefektívne a môžete si tým preťažiť určite svalové skupiny. Uprednostňovať by ste mali činky pred strojmi a cviky, pri ktorých precvičíte naraz viac svalov (kľuky, tlaky, príťahy, drepy). Musíte sa pri nich vyrovnávať aj s rovnováhou, čo cviky o trochu sťaží, ale vám prinesie lepší výsledok, pretože čím je cvik ťažší, tým viac kalórií spáli.

2. Dávajte pozor na olej
Ak si robíte šalát a pridávate doň aj olej, tak ho tam nikdy len tak nevylievajte z fľašky, Vždy sa ho snažte merať, vždy musíte vedieť, koľko ho tam dávate. Inak sa ľahko „prelejete“ a prijmete viac kalórií z tukov. Ak si napríklad šalát objednávate v reštaurácii, voľte vždy alternatívu bez dressingu.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Kontrolujte svoj hlad jedením
Hlad sa dá ovládnuť aj jedením. Napríklad, svoju ovsenú kašu môžete veľkostne zdvojnásobiť, no nepridáte tým takmer žiadne kalórie, ak do nej pridáte ľanové semienka alebo semená psyllium, ktoré pochádzajú z rastliny Plantago ovata. Vláknina zo semien zvýši svoj objem, splynie s ovsenými vločkami a vy máte pred sebou väčšie jedlo. Vláknina navyše lepšie uspokojuje chuť do jedla.

4. Pridajte jednu sériu
Chcete páliť viac kalórií? Pridajte si u každého cviku vo vašom tréningu jednu sériu navyše. Ak by ste to urobili pri šiestich rôznych cvikoch, mali by ste navrch ďalších šesť minút tréningu. V priebehu týždňa tým môžete získať aj 30 minút navyše, čo spôsobí, že spálite aj nezanedbateľne viac kalórií.

5. Pri jedení sa zamerajte len na jedlo
Keď idete jesť, tak sa snažte vyhýbať tomu, aby ste jedli pred televíziou alebo počítačom. Zoberte si tanier s jedlom tam, kde nemôžete sledovať svoj obľúbený seriál, najnovší film, či surfovať na internete alebo čítať časopis. Jednoducho – sústreďte sa len na jedlo. Čoskoro zistíte, že sa tak zasýtite rýchlejšie, ako keby ste rovnaké jedlo zjedli sledovaním televízie.

zdroj: Cut And Jack


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist