InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Buďte lepšou matkou a udržte svoje deti v dobrej kondícii

12. novembra 2016
Buďte lepšou matkou a udržte svoje deti v dobrej kondícii
Ak vám záleží na zdraví vašich detí, potom už ste dobrá mama. Môžete sa stať ešte lepšou matkou, ak sa pokúsite uistiť, že vaše ratolesti udržíte v dobrej kondícii. Neskôr sa vám za to budú môcť poďakovať.

Krutou realitou je, že v západnom svete, ktorý sa čoraz častejšie dotýka aj nás, rastie počet detí s obezitou. Nadváha je už vcelku bežná vec. Ide o veľký problém, ktorý dáva predpoklad pre zdravotné problémy nie len v mladosti, ale aj neskoršom veku.

Práve v detstve sa pokladajú základy životného štýlu, ktorý si deti neskôr môžu osvojiť. Ak budete pozornosť venovať tomu, aby si vytvorili zdravé zvyky, budú sa tešiť v puberte menším problémom so svojím vzhľadom a v dospelosti lepšiemu zdraviu.

Článok pokračuje pod reklamou


Moderné deti preferujú pasívnu zábavu. Často ich možno vidieť hlavne pred televízorom, počítačom, hraním videohier, využívaním tabletov či mobilných telefónov. A práve toto treba obmedziť, kým na druhú stranu je potrebné podporiť lepšie stravovacie návyky a pravidelný pohyb.

Každý rodič by mal mať v záujme dodávať svojmu potomstvu čo možno najlepšie potraviny. Znamená to, nenaučiť si deti na sladkosti a iné nezdravé jedlá, ale na plnohodnotné výživné jedlá, ktoré obsahujú správny pomer bielkovín, sacharidov a tukov, ako aj dostatok vitamínov a minerálov.

Deti samé od seba často tieto jedlá ignorujú alebo odmietajú. Sú však len deťmi, a tak si neuvedomujú význam zdravej stravy. Je teda na vás, aby ste ju dokázali zaviesť do ich života. Naučiť ich, aby vedeli, že ako olovrant je lepšie ovocie ako napolitánka. Keď sa to naučia v detstve, nebudú s tým mať problém vo zvyšku svojho života.

Pokiaľ ide o podporovanie pohybu, nejde nevyhnutne o cvičenie, ku ktorému by si deti mohli vybudovať nechuť. Dôležité je hlavne zmeniť prostredie a ich aktivity preniesť z interiéru do exteriéru. A doma nechať všetky moderné technológie, ktoré podporujú len ich pohodlnosť.

Deti by mali vybíjať svoju energiu hraním hier vonku so svojimi kamarátmi. Mali by ste ich viesť k tomu, aby sa hrali na schovávačku, naháňačku, prípadne sa bicyklovali alebo venovali športom, ktoré im pomôžu nie len fyzicky, ale aj mentálne. Kolektívne športy pomáhajú aj rastu sociálnych zručností.

Fyzické aktivity by ste mali robiť spoločne aj ako rodina. Nimi sú najmä pravidelné prechádzky do prírody. A keď dozreje ten správny čas, mohli by ste začať s nimi aj cvičiť. Tým začnete budovať ďalší cenný zvyk.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist