InstagramFacebookYoutube
Tréning

Sedem dôvodov, prečo trénovať naturálne

23. októbra 2017
Sedem dôvodov, prečo trénovať naturálne
Anabolické steroidy sú nepopierateľnou súčasťou súťažnej kulturistiky, ale v čoraz väčšom množstve sa objavujú aj v komerčných posilňovniach, v ktorých po nich siahajú často aj mladí kondiční cvičenci.

Výhodou steroidov je, že prinášajú rýchle a preukázateľné výsledky. To dokáže zlákať mnohých aj napriek možným rizikám. Ak ste aj vy na hrane rozhodnutia, týchto sedem dôvodom vám ukáže, prečo je lepšie držať sa naturálnej kulturistiky, teda nesiahnuť po steroidoch:

1. Nezažijete fyzické výkyvy
Steroidy sa užívajú v cykloch a ak chcete svoju formu udržať, musíte ich ročne absolvovať viac ako jeden. Ak prestanete, budete časom menší a pokrývať vás bude viac tuku. Nebude na vás dobre vplývať ani to, že razom prídete o svoju silu. To vie byť frustrujúce.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Nezažijete emočné výkyvy
Nie len spomínaný efekt sa vám vie pohrať s emóciami. Podobne ako sú niekedy neracionálne ženy z hormonálnych dôvodov, budete neracionálni aj vy. Niekedy budete nervózni a výbušní, inokedy citliví a dokonca vyroníte aj nejednu slzičku.

3. Budete mať pokoj na duši
Bez steroidov nebudú ani starosti o to, či dostávate to, čo by ste mali. Ak steroidy nemáte z lekárne, nikdy skutočne neviete, čo do svojho tela dávate. Naturálnym cvičení odpadne aj strach o zdravie či o to, ako vás budú posudzovať iní.

4. Neprídete o veľa peňazí
Tiež nebudete mať toľko starostí o svoju finančnú stránku. Aby ste totiž absolvovali kvalitný cyklus, potrebujete naň vynaložiť pomerne veľa peňazí. A ak sa chcete udržiavať, budete tých cyklov urobiť ročne viac. Ani suplementy nie sú také drahé.

5. Nebudete sa musieť rozlúčiť s vlasmi
Užívanie steroidov preukázateľne znižuje hustotu vlasov. Ak máte navyše genetické predispozície na plešatosť, o svoje vlasy prídete pomerne rýchlo. Sú aj šťastlivci, ktorí tento účinok nepozorujú. Nie je však garantované, že medzi nimi budete aj vy.

6. Budete plodní
Ak nechcete zažívať drámu v posteli, tak naturálne cvičenie bude pre vás. Zvyšuje totiž plodnosť. Naopak, steroidy ju znižujú. Kým ich užívate, znižuje sa množstvo a kvalita vašich spermií. Niekto sa z toho po vysadení steroidov spamätá, niekto však nie.

7. Aj bez steroidov môžete rásť
Nemôžete sa naturálne vyrovnať profesionálnemu kulturistovi alebo fitness modelovi, ale môžete vybudovať dostatočne robustnú a vyšportovanú postavu, ktorá bude hodná obdivu. Musíte sa len zbaviť nereálnych očakávaní, poctivo cvičiť, kvalitne sa stravovať a zobrať si k srdcu staré známe: trpezlivosť ruže prináša.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist