InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy XIII. – Shawn Ray a tréning stehien

22. novembra 2017

Shawn Ray je považovaný za najlepšieho profesionálneho kulturistu, ktorý nikdy nevyhral Mr. Olympiu. Vybudoval jednu z najlákavejších postáv, ktorej silné stránky boli dve – ľavé stehno a pravé stehno.

A práve na tréning stehien tejto americkej legendy sa pozrieme v tejto časti nášho seriálu. Treba však podotknúť, že Ray bol zástancom častého menenia tréningov, a tak pôjde len o jeden z množstva, ktorými svoje nohy precvičoval.

Dá sa povedať, že jedinou jeho konštantou bolo, že na úvod tréningu precvičoval predkopávania vo vyššom počte opakovaní, ktorými zahrial a prekrvil svaly. Až po tomto cviku zaradil tie ťažké viackĺbové, ktorými sa orientoval na budovanie hmoty.

Článok pokračuje pod reklamou


V tomto konkrétnom tréningu po štyroch sériách predkopávaní jednou nohou vykonával drepy. Robil ich v piatich sériách, pričom pri prvej urobil 12 opakovaní a postupne, ako zvyšoval váhu zvyšoval, znižoval počet opakovaní až na šesť.

Po drepoch ešte vykonal päť cvikov, všetky v štyroch sériách. Postupnosť bola takáto: leg press, predkopávanie oboma nohami, zakopávanie v stoji, zakopávanie v ľahu a mŕtve ťahy s vystretými nohami. Tréning tak mal pomerne veľký objem.

Tréning stehien Shawna Raya
Cvik Série Opakovania
Predkopávanie jednou nohou 4 15
Drepy 5 12-6
Leg press 4 8-12
Predkopávanie dvoma nohami 4 10-12
Zakopávanie v stoji 4 12-15
Zakopávanie v ľahu 4 12-15
Mŕtve ťahy s vystretými nohami 4 12-15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist