InstagramFacebookYoutube
Tréning

Vypracujte si nohy týmito 5 cvikmi bez použitia činiek

14. decembra 2017
Vypracujte si nohy týmito 5 cvikmi bez použitia činiek
Aj bez použitia záťaže v strojoch či na činkách si môžete dostatočne precvičiť svoju spodnú časť tela. V tomto článku vám prinášame päť najlepších cvikov zameraných na nohy, pri ktorých využívate len váhu vlastného tela.

Výhodou týchto cvikov je, že s nimi dokážete nohy zaťažiť dostatočne, a pritom ich môžete robiť kdekoľvek a nepotrebujete žiadne náčinie. Nebudeme už viac naťahovať, týchto päť je najefektívnejších:

1. Drepy
Samozrejme, ako prvé každému napadnú drepy. V tomto prehľade však sú zrejme tým najľahším cvikom. Precvičia prakticky všetky svaly vašich nôh a hodia sa aj na zahriatie svalov pred ďalšími, o čosi náročnejšími cvikmi.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Drepy na jednej nohe
Kým drepy na dvoch nohách sa zdajú byť jednoduché, drepy na jednej nohe si vyžiadajú väčšiu silu i viac koordinácie. A práve preto sú veľmi dobré aj z funkčného hľadiska.

3. Drepy s výskokom
Táto explozívna verzia drepov vám nohy pomôže stimulovať novým spôsobom. Ich výhodou je aj to, že budujú kondíciu a podporujú o čosi viac ako ostatné cviky aj spaľovanie tukov.

4. Výpady vpred
Výpady vpred budú stimulovať všetky svaly vašich nôh, najmä zadnú časť a zadok. Ich výhodou je aj to, že sa do pohybu zapájajú aj pomocné svaly, ktoré sa snažia udržať telo v rovnováhe.

5. Most so zdvihnutou nohou
Tento skvelý cvik využíva k vykonaniu mosta len jednu nohu, pričom tá druhá je vystretá a smeruje hore, čím sa stará o zvýšenie záťaže. Cvikom precvičíte okrem zadnej časti stehien aj sedacie svaly, ktorým by ste v tejto „sedačkovej“ dobe mali venovať viac pozornosti.

Ak by ste chceli cvičiť len tieto cviky, uistite sa, že ich cvičíte pravidelne, aspoň dvakrát týždenne. Možno svaly „nerozbijú“ tak ako ťažké drepy, no s dostatočnou frekvenciou budú efektívne pri posilňovaní a tónovaní vašich nôh.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist