InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XXII. – Big Ramy a tréning hrudníka

31. januára 2018

Ešte v roku 2016 sme pre vás pripravili ukážku toho, ako vyzeral tréning prednej časti stehien Mamdouha Elssbiaya. Teraz sa pozrieme na to, ako „Big Ramy“ trénuje ďalšiu svoju silnú stránku, hrudník.

Tréning hrudníka je v mnohom podobný ako tréning nôh a niet sa čomu čudovať, keďže Elssbiay má svoju tréningovú filozofiu a aplikuje ju pri každej svalovej partii. Aj pri prsných svaloch tak uvidíme prvky klasického tréningu, jednoduchosť a maximálne nasadenie, ktoré je podporené intenzifikačnou technikou.

Pri precvičovaní prsných svalov využíva štyri hlavné cviky a jeden, ktorým si na úvod predvyčerpá hornú časť hrudníka, aby sa pri ťažších cvikov unavil skôr ako ramená a tricepsy, čo by znížilo efektivitu tréningu hrudníka.

Článok pokračuje pod reklamou


Na úvod tak absolvuje tri série rozpažovaní na šikmej lavici hlavou hore. Váha je ľahšia, ale pri každom z desiatich opakovaní sa snaží svaly precítiť – natiahnutie i kontrakciu.

Pri ďalších štyroch cvikoch využíva tiež tri série, tiež desať opakovaní, ale na váhach pridá. V relatívnom ponímaní ide o stredne ťažké váhy. Najskôr precvičí tlaky našikmo na Smithovom stroji, následne tlaky s veľkou činkou na rovnej lavičke, tlaky na stroji Hammer Strength (alternatíva tlakov na šikmej lavici hlavou dole) a nakoniec rozpažovanie na stroji.

Big Ramy a jeho tréning hrudníka
Cvik Série Opakovania
Rozpažovanie na šikmej lavici (hlavou hore) 3 10
Tlaky našikmo na Smithovom stroji (hlavou hore) 3 10
Benčpres 3 10
Tlaky na stroji Hammer Strentgh 3 10
Rozpažovanie na stroji 3 10

„Big Ramy“ sa snaží váhy prispôsobovať tak, aby vždy urobil predpísaný počet opakovaní so správnou technikou. V poslednej sérii väčšiny cvikov niekedy zvykne urobiť pár vynútených opakovaní. Pre zaujímavosť vám prinášame aj váhy, ktoré používa:

Big Ramy a váhy, ktoré používa
Cvik Váha
Rozpažovanie na šikmej lavici (hlavou hore) 25 - 50 kg
Tlaky našikmo na Smithovom stroji (hlavou hore) 130 - 150 kg
Benčpres 140 - 165 kg
Tlaky na stroji Hammer Strentgh 70 - 130 kg
Rozpažovanie na stroji 70 - 80 kg

Zdroj: Flex


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist