InstagramFacebookYoutube
Zdravie

Aké zdraviu prospešné účinky má sex?

03. novembra 2017
Aké zdraviu prospešné účinky má sex?
Mnoho ľudí chce vedieť, ako si vylepšiť svoj sexuálny život. Menej ľudí však zaujíma to, ako si pravidelným pohlavným stykom možno vylepšiť svoje zdravie. V dnešnom článku sa pozrieme práve na pozitívne účinky posteľných hier.

Sex má okrem reprodukčného a intímneho významu pre človeka aj týchto desať prospešných účinkov:

1. Zlepšuje imunitu - sex raz alebo dvakrát týždenne je spojený s posilňovaním imunitného systému u mužov i žien. Tento efekt však vedci nenašli u ľudí, ktorí sexovali menej alebo viac často.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Prospieva srdcu - sex sa dá považovať za formu cvičenia a má aj podobné účinky na srdcovocievne zdravie. Najmä muži, ktorí sexujú aspoň dvakrát týždenne, majú výrazne nižšie riziko problémov so srdcom.

3. Znižuje krvný tlak - u žien v pokročilom veku bolo preukázané, že vďaka pohlavnému styku mávajú nižší krvný tlak. Muži, pozor! Tí ktorí mávajú v pokročilom veku sex dvakrát týždenne, majú vyššie riziko srdcových problémov. U oboch pohlaví je pre znižovanie tlaku prospešné už len objatie.

4. Uľavuje od bolesti - bolesť hlavy je častou výhovorkou odmietnutia sexu, no práve bolesť hlavy pohlavný styk utlmuje. Vedci zistili, že ženám v tom pomáha aj autostimulácia.

5. Redukuje riziko rakoviny prostaty - muži, ktorí často ejakulujú, sú odolnejší voči rakovine prostaty. A koľkokrát mesačne stačí? Americkí vedci si myslia, že 12-krát. Pomáha aj masturbácia.

6. Bojuje proti stresu - fyzická a emocionálna intimita je spojená so znižovaním hladiny stresu. Vedci si myslia, že za to môže hormón oxytocín, ktorý má upokojujúce účinky.

7. Zlepšuje spánok - máte problém zaspať? Sexuálna aktivita vám môže pomôcť. Počas sexu sa v tele uvoľňujú chemikálie, ktoré spôsobia, že sa budete cítiť ospalo. U žien dokonca estrogén zvyšuje kvalitu spánku v REM fáze.

8. Podporuje činnosť mozgu - podľa jednej štúdie zlepšuje sex pamäť u žien tvorbou nových neurónov v hipokampuse. Už len pomyslenie na milovanie podľa vedcov vedie k lepšiemu analytickému mysleniu i k vyššej kreativite.

9. Zvyšuje sebadôveru - sex má pozitívny účinok aj na emocionálne zdravie. Ľudia sa pravidelným sexom sa podľa vedcov cítia vo svojej koži lepšie ako tí, ktorí ho mávajú zriedka alebo vôbec.

10. Predlžuje život - ak chcete žiť dlhšie, potom sa musíte častejšie milovať. Vedci zistili, že u mužov s pravidelným sexom bolo riziko úmrtia až o 50 % nižšie. Podobný vplyv je aj na ženy. Tie, ktoré si sex užívajú viac, sa dožívajú aj viac rokov.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist