InstagramFacebookYoutube
Výživa

Najlepšie jedlá pre zvýšenie koncentrácie

15. mája 2018
Najlepšie jedlá pre zvýšenie koncentrácie
Komu by sa nehodila lepšia koncentrácia? Ak potrebujete urobiť nejaké dôležité úlohy, nemusíte sa spoliehať na zvyšovanie koncentrácie cez rôzne tabletky a doplnky výživy. Pokúste sa ju zvýšiť prirodzeným spôsobom cez stravu.

Ak máte problémy s koncentráciou, pomôže vám ich eliminovať pravidelné venovanie času meditácii alebo joge. Okrem toho vám ju pomôže zvýšiť a udržať nasledujúcich sedem jedál a tekutín:

1. Banány - ide o veľmi jednoduchú a populárnu možnosť, ktorej vplyv na zvýšenie koncentrácie a pozornosti je overený niekoľkými štúdiami. Za tento vplyv toto ovocie vďačí vysokému obsahu draslíka. Skombinujte banány s niektorou z nasledujúcich položiek a už vám dostatok koncentrácie chýbať nebude.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Tmavá čokoláda - kvalitná tmavá čokoláda obsahuje niekoľko prospešných ingrediencií, ktoré pomáhajú zvyšovať aj činnosť mozgu a koncentráciu. Podporujú totiž hladinu serotonínu a endorfínu.

3. Losos - losos a väčšina tučných rýb obsahuje omega-3 nasýtené kyseliny, ktoré podporujú činnosť mozgu. Vďaka ním môžeme myslieť jasnejšie a teda si podporíme aj koncentráciu. Navyše, losos má antizápalové vlastnosti, takže mozgové bunky aj chráni.

4. Bobule a paradajky - obsahujú veľa antioxidantov, najmä vitamínov A, C a E. Podporujú dobrú cirkuláciu krvi, ktorá sa dostáva efektívne aj do mozgu a udržiava ho v správnej činnosti. Bez dobrej cirkulácie sa nebudete môcť dobre koncentrovať.

5. Orechy - obsahujú veľa vitamínu B6, ktorý má vedcami potvrdený pozitívny vplyv na kognitívne funkcie. Zlepšuje pamäť i hladinu koncentrácie. Okrem toho chráni mozog pred demenciou či Alzheimerom.

6. Zelený čaj - z tekutín pomáha zlepšiť koncentráciu zelený čaj, ktorý je lepšou alternatívou kávy. Obsahuje kofeín, ktorý pomôže s koncentráciou a pozornosťou. Tiež však v sebe má aj antioxidanty, ktoré chránia mozgové bunky pred poškodeniami.

7. Voda - voda je podceňovaná aj v tomto smere. Koncentráciu často strácame z toho dôvodu, že jej neprijímame dostatok. Zabránením dehydratácie spôsobíme, že náš mozog bude fungovať efektívnejšie a že sa budeme ľahšie koncentrovať.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist