InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy XXIX. – Ako vybudoval masívne paže Franco Columbu?

01. mája 2019

Franco Columbu. Kto z nadšencov kulturistiky by ho nepoznal? Najlepší kamarát Arnolda Schwarzeneggera sa zaradil aj medzi najlepších kulturistov všetkých čias. Dnes sa pozrieme na to, ako kedysi vybudoval svoje masívne paže.

Columbu pre svoju výšku nikdy nevytŕčal z davu, ale vykompenzoval to svojou šírkou, mohutnosťou a silou. A silovo pristupoval aj k tréningu bicepsov a tricepsov, ktorému dominovali, zrejme podľa očakávaní, voľné váhy.

Taliansky rodák trénoval ruky pomocou supersérií tak, že spojil cvik na biceps s cvikom na triceps. Je to osvedčená a populárna technika na rozvoj vybalansovaných paží. Prvá séria bola vždy zahrievacia s ľahkou váhou a vyšším počtom opakovaní 10-12.

Článok pokračuje pod reklamou


Columbu následne urobil štyri ostré série s nižším počtom opakovaní – ten závisel od danej kombinácie cvikov. Osem opakovaní robil s bicepsovými zdvihmi na šikmej lavici a tricepsovým stláčaním hornej kladky.

Niekdajší víťaz Mr. Olympia následne prešiel k bicepsovým zdvihom s veľkou činkou, pri ktorých si pomáhal aj švihmi, a francúzskym tlakom. Robil šesť opakovaní. Na záver spojil bicepsové zdvihy na Scottovej lavici a tlaky s úzkym úchopom na lavičke, ktorých urobil po 10 v každej sérii.

Pozri aj: Tréning legendy X. – Franco Columbu a hrudník

Franco Columbu a tréning rúk
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Bicepsové zdvihy na šikmej lavici
Stláčanie hornej kladky
5* 8
Superséria:
Bicepsové zdvihy s veľkou činkou
Francúzske tlaky
5* 6
Superséria:
Bicepsové zdvihy na Scottovej lavici
Tlaky na lavičke s úzkym úchopom
5* 10
*- prvá séria bola zahrievacia s 10 až 12 opakovaniami



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist