InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu (54. časť) – Kamal Elgargni a tréning rúk

24. 4. 2024

V dnešnej časti nášho seriálu o tréningoch kulturistov sa pozrieme na líbyjsko-britského profesionála, ktorý patrí medzi najúspešnejších kulturistov v kategórii do 212 libier.

Kamal Elgargni vyhral v roku 2018 nižšiu váhovú kategóriu na prestížnej súťaži Arnold Classic a o rok neskôr zažil ešte väčší úspech, keď v tejto kategórii vyhral na Olympii. Následne začal získavať úspechy aj v kategórii masters.

Rodák z Tripolisu, ktorý je známy aj pre svoju súťažnú dlhovekosť a odhodlanie preskákať akékoľvek prekážky, ktoré mu osud hodí pod nohy, dokázal zaujať rozvojom svoju rúk.

Článok pokračuje pod reklamou


A v tomto smere bol trochu atypický, keďže práve tréningom bicepsov a tricepsov začínal svoj tréningový týždeň. Ďalšie dni cvičil chrbát, ramená, hrudník, prednú časť stehien, zadnú časť stehien a niekedy cez voľný siedmy deň precvičí brucho s lýtkami.

Tento konkrétne tréning rúk mal rozdelený na dve polovice. Prvé štyri cviky sa zameriavali na bicepsy, ktoré precvičil dokopy 13 sériami. Tricepsy precvičil piatimi cvikmi, ale dva spojil do jednej z najbežnejších supersérií (francúzske tlaky a následne tlaky s úzkym úchopom). Dokopy im venoval 18 sérií, čiže viac ako bicepsom, čo je tiež správny prístup, keďže tricepsy tvoria dve tretiny objemu paží.

Na celom rozpise si tiež všimneme, že Elgargni preferoval pri tréningu rúk skôr vyššie počty opakovaní. Najnižší počet u bicepsov v jednej sérii je 12, u tricepsov 15. Dostávame sa tam však aj cez hranicu 20 opakovaní.

Tréning rúk Kamala Elgargniho
Cvik Série Opakovania
Bicepsové zdvihy na stroji 3 15
Bicepsové zdvihy s jednoručkami 3 12-15
Bicepsové zdvihy s EZ tyčou 3 12-15
Koncentrované bicepsové zdvihy 4 15
Tricepsové sťahovanie hornej kladky 6 25
Tricepsové sťahovanie hornej kladky podhmatom 6 25
Superséria:
Francúzske tlaky
Tlaky na lavičke s úzkym úchopom
3
15
15
Tricepsové sťahovanie hornej kladky s lanovým adaptérom 3 15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist