InstagramFacebookYoutube
Výživa

Najlepšie jedlá, ktoré nájdete v konzerve

14. mája 2019
Najlepšie jedlá, ktoré nájdete v konzerve
Čerstvé jedlá sú vyzdvihované, mrazené ovocie a zelenina získavajú čoraz lepšiu reputáciu, no konzervované potraviny sa len ťažko dostávajú z ich tieňa. A pritom existuje niekoľko jedál, u ktorých vám nemusí prekážať, že ich kúpite v konzerve.

Konzervovanie je spôsob, akým udržať vybrané pokrmy bezpečné a výživné aj po dlhom období. Sú pohodlné na prípravu, ale keďže väčšina obsahuje veľa cukrov alebo sodíka, mnohí podceňujú celú túto skupinu jedál bez rozdielu.

Ak si však vyberiete jedlá, ktoré obsahujú minimum cukrov a sodíka, žiadne umelé konzervačné látky a ingrediencie, a sú balené v konzerve nevystlanej plastom s obsahom BPA, neurobíte chybu. Vyzdvihnutie si pritom zaslúžia najmä:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Fazuľa a iné strukoviny
Ak hľadáte rastlinný zdroj bielkovín, potom môžete siahnuť aj po strukovinách v konzerve. Poskytnú vám veľkú dávku vlákniny a obsahujú aj niekoľko minerálov, ako napríklad folát, horčík či draslík. Dajú sa pripraviť a využiť mnohými rôznymi spôsobmi.

2. Ryby
Konzervované ryby sú klasikou, ktorá by mala byť súčasťou vašej špajze. Existujú rôzne druhy od sardiniek, cez makrely až po lososov či tuniakov, ktorí sú snáď najpopulárnejší. Tieto ryby vám dodajú omega-3 mastné kyseliny, ktoré podporujú zdravie srdca a mozgu. Sú všestranné a dajú sa jesť aj samotné. Sú tiež dobrým zdrojom bielkovín.

3. Paradajky
Nasekané paradajky v konzerve sú ideálne na prípravu zdravých omáčok. Dokážete vďaka ním vytvoriť veľa chutných a výživných jedál. Sú pritom skvelým zdrojom antioxidantu lykopénu, pričom obsahujú aj vitamín C, železo, draslík či vlákninu.

4. Čierne olivy
Hodia sa do šalátov, omeliet alebo rôznych iných jedál. Dokonca ich môžete jesť samotné ako ľahký pokrm medzi väčšími jedlami. Obsahujú veľa vitamínu E, vápnik a vlákninu. Ide teda o živiny, ktoré mnohým ľuďom často chýbajú.

5. Kokosové mlieko
Kokosové mlieko obsahuje zdraviu prospešné tuky, pričom dokáže potešiť aj chuťové poháriky. Nemusíte ho len piť, ale môžete si pripraviť aj sladké krémy alebo dezerty.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist