InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Medzi kulturistami v Las Vegas budú bojovať aj jeden Čech a jeden Slovák

10. septembra 2019

Aj na tohtoročnej Olympii bude mať zastúpenie česká kulturistika. Po niekoľkých rokoch však prichádza na scénu aj slovenský kulturista. Oboch zástupcov bývalého spoločného štátu si teraz stručne predstavíme.

Lukáš Osladil na Mr. Olympia

Tridsaťdeväťročný český zástupca je už ostrieľaným pretekárom, ktorý mimo súťaženia pracuje ako osobný tréner. Prvej súťaže sa zúčastnil v roku 1996 a o 16 rokov neskôr debutoval medzi profesionálmi. Uviedol sa skvelo – vyhral Toronto Pro Supershow. Na Mr. Olympia súťažil premiérovo v roku 2012, ale to bolo ešte v kategórii do 212 libier. V open kategórii debutoval v roku 2016. Vtedy skončil na 16. mieste. V ostatných dvoch ročníkov skončil zhodne na 12. pozícii.

V tomto roku si Osladil, ktorý pri výške 173 cm váži 93 až 102 kg, vybojoval miestenku na vrchole sezóny vďaka kvalifikačnému rebríčku. Pomohli mu k tomu umiestnenia na stupňoch víťazov na Prague Pro 2018 (3. miesto), Vancouver Pro 2019 (3.) a na Portugal Pro 2019 (2.). Inak bol štvrtý v Chicagu a Tampe.

Článok pokračuje pod reklamou


V takejto forme sa Osladik prezentoval vlani:


Mimochodom, Česko bude mať zastúpenie aj v iných kategóriách v podobe Margity Zámolovej (physique žien) a Ondřeja Kmošťáka (physique mužov).

Tomáš Tabačiar na 212 Olympia

Slovenský kulturista sa narodil v roku 1985 a jeho domovom je Žilina. Celý život sa venoval nejakému športu. Začínal ako futbalista, ale prišlo zranenie. Pri cvičení v miestnej posilňovni ho jeden tréner presvedčil, aby sa dal na kulturistiku. Prvotné úspechy ho motivovali, aby pokračoval v tvrdej práci a momentálne už patrí medzi profesionálov z IFBB Pro League. Okrem toho sa venuje trénerstvu.

Tabačiar, ktorého váha sa tiež pri výške 173 cm pohybuje od 93 do 102 kg, sa v roku 2010 stal absolútnym majstrom Európy v klasickej kulturistike a ďalší veľký úspech prišiel o dva roky neskôr, keď skončil tretí na majstrovstvách sveta. V roku 2015 sa stal šampiónom na amatérskej Olympii v kategórii do 90 kilogramov. Potom prišiel čas na postup v kariérnom rebríčku.

Už ako profesionál skončil v minulom roku v kategórii do 212 libier druhý aj na EVLS Prague Showdown, aj na Dominican Republic Pro, aj na Wings of Strength Romania, vďaka čomu získal dostatok bodov na to, aby si cez kvalifikačný rebríček vyslúžil nomináciu na tohtoročný Olympia Weekend. Hoci pôjde o premiéru, nechce byť v Las Vegas len do počtu.

17 týždňov pred Olympia Weekendom ho navštívila redakcia Muscle&Fitness:


Obom borcom držíme na súťaži palce!


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist