InstagramFacebookYoutube
Tréning

Nemáte čas? Toto je dvojdňový tréning pre vyťažených ľudí

24. septembra 2020
Nemáte čas? Toto je dvojdňový tréning pre vyťažených ľudí
Chceli by ste cvičiť, ale váš nabitý program vám neumožní navštíviť posilňovňu viac ako dvakrát do týždňa? Potom tu máme pre vás riešenie v tomto tréningovom pláne od Josha Englanda.

Tento plán pozostáva len z dvoch tréningov, z ktorých každý vykonáte len raz do týždňa. Hodí sa začiatočníkom pre budovanie svalov i hmoty, ale aj pre pokročilých, ak sa chcú len udržiavať. A hodí sa v podstate pre každého, kto posilňovanie berie len ako doplnok zdravšieho života.

Uistite sa, že medzi oboma tréningami máte aspoň jeden deň voľna, optimálne dva až tri, aby ste si posilňovanie lepšie rozložili. Síce to nie je ideálne, ale ak by okolnosti nedovolili inak, môžete ich odcvičiť aj v dvoch dňoch po sebe napriek tomu, že ide o dva tréningy celého tela.

Článok pokračuje pod reklamou


Každá tréningová jednotka trvá 60 až 90 minút v závislosti od vašich prestávok medzi sériami. Môžete ich mať kratšie aj dlhšie, presne ako to vyhovuje vám. Skúste sa však držať v rozmedzí minúty až troch.

Aby ste zaistili aspoň nejaké pokroky, snažte sa každý týždeň o trošku zvyšovať záťaže. Nikdy však nie na úkor techniky. Aby boli dva tréningy týždenne čo najefektívnejšie, musíte cvičiť tvrdo, ale aj rozumne. A využívať viackĺbové cviky, na ktorých je postavený aj tento plán.

A tu už je jeho konkrétny rozpis:

Tréning A
Cvik Série Opakovania
Mŕtve ťahy s hexagónalnou tyčou 5 4-6
Armádne tlaky 5 4-6
Sťahovanie hornej kladky k hrudníku 4 8-12
Príťahy T tyče v predklone 4 8-12
Kľuky 3 Maximum*
* - každú sériu ukončite v bode, keď viete, že pri ďalšom opakovaní by došlo k zlyhaniu

Tréning B
Cvik Série Opakovania
Čelné drepy 5 4-6
Tlaky na lavičke s jednoručkami 5 6-8
Zhyby podhmatom 4 6-8*
Príťahy spodnej kladky v sede 4 8-12
Hip Thrust 3 8-12*
* - ak je potrebné, môžete pridať dodatočnú záťaž



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist