InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Phil Heath vyzve Curryho. Zmení opäť históriu?

16. decembra 2020

Tohtoročný boj o titul Mr. Olympia bude poznamenaný pandémiou koronavírusu. Môžeme byť radi, že sa prestížna súťaž uskutoční a o to viac, že ani napriek nepriaznivej situácii nebudeme ochudobnení o poriadne zápletky.

Snáď najväčšiu pozornosť láka návrat sedemnásobného šampióna Phila Heatha, ktorý sa radí medzi najlepších kulturistov modernej éry. Jeho posledná účasť prišla v roku 2018, keď ho o titul obral Shawn Rhoden. Vlaňajší ročník vypustil, teraz sa chce vrátiť opäť na vrchol.

Heath cez víkend vyzve úradujúce šampióna Brandona Curryho, ktorý sa chce zaradiť medzi viacnásobných šampiónom a byť prvým kulturistom od Heatha, ktorý titul Mr. Olympia obháji. Ich vzájomný súboj by mal byť ozdobou podujatia.

Článok pokračuje pod reklamou


Curry nebude bojovať len o to, aby zdolal jedného z najlepších kulturistov všetkých čias, ale aj o popretie názoru, že minuloročný titul nie je plnohodnotný, keďže na podujatí chýbal okrem Heatha aj Rhoden. Curry bude bojovať o to, aby ukázal, že si titul zaslúži. A verí, že to dokáže.

„Verím si od pózy k póze. Myslím si, že som sa zlepšil dostatočne. Nemyslím si, že Heath bude proti mne taký dominantný z bočnej pózy. A napriek tomu, čo si mnoho ľudí môže myslieť, nemyslím si, že bude mať takú dominantnú formu oproti mne ani zozadu. A myslím si, že budú moje aj mnohé čelné pózy. Takže áno, cítil sa veľmi dobre a veľmi sebavedomo,“ poznamenal Curry pre Generation Iron.

Heath zase bude chcieť ukázať, že nepatrí do starého železa. Ak by sa mu podarilo uspieť, bol by len štvrtým kulturistom, ktorý sa vrátil na výslnie po tom, čo bola jeho majstrovská séria pretrhnutá (bez ohľadu na to, či ho niekto zdolal alebo prerušil kariéru) – pred ním to dokázali Arnold Schwarzenegger v roku 1980, Franco Columbu v roku 1981 a Jay Cutler v roku 2009.

To však nie je jediný historický zápis, o ktorý sa „The Gift“ môže postarať. Profesionálnej kulturistike kraľoval medzi rokmi 2011 a 2017, kedy získal sedem Sandowovych sošiek po sebe. Ak by vyhral ôsmy titul, prekonal by Schwarzeneggerov zápis a vyrovnal by rekord, ktorý zdieľajú Lee Haney a Ronnie Coleman.

Samozrejme, rozhodne forma na pódiu, ktorú môžu mať lepšiu aj iní pretekári. Šampióna by sme mohli spoznať opäť aj nového. William Bonac by sa mohol zaradiť do čela najambicióznejších konkurentov. Hadi Choopan vlani zaujal fanúšikov, ktorí si ho zvolili za ľudového šampióna. Mamdouh Elssbiay bude chcieť zažehnať sklamanie z minulého roka.

Za zmienku stojí Hunter Labrada, ktorý chce vystúpiť z tieňa svojho legendárneho otca Leeho. S majstrovskou minulosťou a bohatými skúsenosťami do Orlanda príde aj už päťdesiatjedenročný Dexter Jackson.

Boj to bude tento rok minimálne rovnako zaujímavý, ako v predošlých dvoch rokoch. Len treba dúfať, že neistá situácia ohľadom vírusu nespôsobí, že prídeme o niektorého z popredných borcov.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist