InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

20-minútový tréning, ktorý vás dostane do formy

Autorka: Lucka  /   7. 1. 2023
20-minútový tréning, ktorý vás dostane do formy
Opäť je tu čas, kedy veľa žien - ale aj mužov - hľadá spôsoby, ako sa dostať späť do formy a zbaviť sa nadbytočných tukov. Aj pre tých vyťažených prinášame krátky tréning, ktorý vám efektívne pomôže zlepšiť kondíciu a podporiť spaľovanie tukov.

Predkladaný tréning vám zaberie len 20 minút a to nie len čistého času. Jednoducho si nastavíte odpočet na 20 minút a po vypršaní času skončíte s cvičením. No nie je to super? Navyše, s menšou investíciou do výbavy, ho môžete absolvovať aj doma.

Tréning využíva kruhový spôsob cvičenia, kedy najskôr odcvičíme jeden cvik a potom prejdeme bez prestávky na ďalší, až kým neodcvičíme až ten posledný. Následne celý takýto „kruh“ opakujeme. V tomto prípade bez prestávky.

Článok pokračuje pod reklamou


To, koľkokrát celý „kruh“ zopakujete, záleží na vás. Budete totiž cvičiť spôsobom, pri ktorom bude hlavným cieľom odcvičiť čo najviac cvikov a opakovaní za daný čas. Cieľom je, každým ďalším tréningom urobiť tých opakovaní viac. Tým sa zaručí progres i motivácia. Budete bojovať sami proti sebe.

Každý cvik budete vykonávať s 10 opakovaniami. Cvikov je až 10, ale všetky sú pomerne známe, takže by nemali robiť žiaden problém.

Zaujímavým prvom tréningu je, že sa medzi cviky započítava aj kardiovaskulárne cvičenie. Stroj si môžete vybrať aký chcete, princíp bude rovnaký – namiesto 10 opakovaní sa budete snažiť čo najrýchlejšie dosiahnuť 10 spálených kalórií, ktoré vám zobrazuje počítač na stroji. Keďže sú v našich podmienkach najrozšírenejšie rotopedy, uvádzame v tréningu práve ten.

A práve na stacionárnom bicykli začneme cvičiť. Následne urobíme švihy s kettlebellom, drepy s vlastnou váhou tela, kľuky, dvíhanie kettlebellu zo zeme nad hlavu, 10 kalórií na stacionárnom bicykli, skracovačky, angličáky, drepy a mŕtve ťahy s kettlebellom.

20 minút, čo najviac opakovaní za daný čas
Cvik Opakovania
Stacionárny bicykel 10 kalórié
Švihy s kettlebellom 10
Drepy 10
Kľuky 10
Dvíhanie kettlebellu zo zeme nad hlavu 10
Stacionárny bicykel 10
Skracovačky 10
Burpees (angličáky) 10
Drepy 10
Mŕtve ťahy s kettlebellom 10
Opakujeme kruhovým spôsobom tak často, ako za 20 minút stihneme.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist