InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy (56. časť) – Shawn Ray a ramená

27. marca 2024

Ktorý fanúšik profesionálnej kulturistiky by nepoznal Shawna Raya? Síce nikdy neovládol Olympiu, ale patrí medzi najúspešnejších a najvýraznejších kulturistov svojej éry. V minulosti sme už priniesli jeho tréning nôh, teraz sa zameriame na ramená.

Pozri aj: Tréning legendy XVI. – Shawn Ray a tréning nôh

Víťaz Arnold Classic z roku 1991, ktorý z viac ako 30 významných kulturistických súťaží len raz neskončil v prvej päťke, vo svojom tréningu uprednostňoval základné, osvedčené cviky a nevymýšľal ani pri tréningu ramien.

Článok pokračuje pod reklamou


Ten predkladaný patril do splitu, v ktorom v pondelok absolvoval hrudník, v utorok chrbát, v stredu ramená, vo štvrtok nohy a v piatok paže. Po piatich dňoch tvrdého tréningu si cez víkend doprial voľno.

Pokiaľ ide o tréning ramien, začína tlakmi s veľkou činkou nad hlavu, ktoré Ray preferuje cvičiť v stoji. Následne sa prejde na rozpažovania, ktoré sa nevykonávajú s jednoručkami, ale na kladke, na ktorej sú stimulované svaly počas celého rozsahu opakovania rovnako.

Druhú polovicu tréningu tvoria zapažovania s jednoručkami ležiac bruchom na šikmej lavici a krčenie ramien na stroji, ktorým sa precvičia aj trapézy. Každý cvik sa vykonáva v štyroch sériách po 15 opakovaní.

Tréning ramien Shawna Raya
Cvik Série Opakovania
Tlaky s veľkou činkou nad hlavu 4 15
Upažovanie na spodnej kladke 4 15
Zapažovanie na šikmej lavici s jednoručkami 4 15
Krčenie ramien na stroji 4 15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist