InstagramFacebookYoutube
Tréning

7 cvikov vykonávaných na zemi, ktoré vás udržia vo forme

25. 4. 2024
7 cvikov vykonávaných na zemi, ktoré vás udržia vo forme
Na to, aby ste zostali vo forme, nevyhnutne nepotrebuje plne vybavenú posilňovňu. V skutočnosti vám k tomu môžu pomôcť cviky, pri ktorých nepotrebujete žiadne tréningové náčinie.

Na sedem cvikov, ktoré sa dajú vykonávať na zemi, poukázala Alexa Mellardová z East This, Not That! Tieto cviky využívajú ako odpor vlastnú váhu vášho tela, vďaka čomu posilnia svaly bez preťažovania kĺbov a väzív. Pomôžu zvýšiť svalovú vytrvalosť, pružnosť i vašu aeróbnu kapacitu. O ktoré cviky ide?

Kľuky – neodlúčiteľná súčasť správneho tréningu s využitím váhy vlastného tela precvičí hrudník, ramená, tricepsy a posilní aj stred tela.

Článok pokračuje pod reklamou


Doska (plank) – primárne na posilnenie stredu tela je určená doska, pri ktorej nedochádza k žiadnemu pohybu, no izometricky stimulujeme brušné svaly, spodnú časť chrbta, ramená a dokonca sedacie svaly.

Angličáky (burpees) – tento náročný dynamický cvik precvičí spodok, stred i vrch tela. Okrem spevnenia svalov podporuje chudnutie, zlepšuje kondíciu a výbušnosť. Stojí za to venovať mu svoje úsilie.

Horolezec (mountain climber) – primárne precvičí brušné svaly a svaly spodnej časti chrbta, no pocítite pri ňom aj nohy a ramená. Využíva sa najmä pri aeróbnom tréningu, pretože má výborný vplyv na kardiovaskulárne zdravie, pálenie tukov a zlepšovanie kondičky.

Dvíhanie nôh v ľahu – dvíhanie nôh v ľahu cieli spodná časť brušného svalstva, ktorú iné cviky na brucho precvičujú len v obmedzenej miere. Snažte sa ich vykonávať pomalým, kontrolovaným pohybom.

Russian Twist – tento cvik precvičí efektívne šikmé brušné svaly a priamy sval brucha. Posilní aj celý stred tela.

Panvový most – hoci je podceňovaný, tento cvik je dôležitý, pretože sa zameriava na hamstringy a sedacie svaly, zlepšuje pohyblivosť bedrových kĺbov a posilní aj stred tela. Uistite sa vždy, že je pohyb kontrolovaný a že precítite kontrakciu v sedacích svaloch.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist