Náš Instagram NHL KHL Osobný rozvoj
 
 
 
 
Reklama:
Výživa 06. 11. 2015

Recept: Špaldové žemle a chlebík

ikonka
Dnes sa vžijeme do úlohy pekárov a prinesieme vám recepty na dva chutné druhy pečiva – špaldové žemle a špaldový chlebík.

Špaldové žemle - ingrediencie

250 ml vlažnej vody
2 ČL sušeneho droždia
Trochu cukru do kvásku
250 g špaldovej múky
50 g ľanovej múky
2 PL ovsených vločiek
1 ČL (kopcovitá) soli
1 ČL rasce

Špaldové žemle - postup prípravy

Z vody, sušeného droždia a cukru si urobíme kvások. Necháme pár minút odstáť. Následne kvások zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami. Necháme na teplom mieste vykysnúť.

Z vykysnutého cesta si urobíme zhruba 5 žemličiek. Necháme ešte 20-30 minút podkysnúť na plechu a potom dáme piecť. Pečieme asi 20 minút na 220 stupňoch celzia.

Chlebík - ingrediencie

12 PL ovsených otrúb
6 PL pšeničných otrúb
8 PL sušeného mlieka
1 ČL prášku do pečiva
2 ČL sušeného droždia
1 PL (kopcovitá) jogurtu
4 vajcia
1 ČL morskej soli
4 PL teplej vody
Za hrsť semienok ľanových a slnečnicových
1 PL chia semienok
rasca
sušený cesnak

Chlebík - postup prípravy

Jogurt, vodu, vajcia a droždie vymiešame a necháme odstáť 5 minút pokiaľ hmota troška nezhustne. Osolíme. Ostatné veci spolu zmiešame a spojíme s tekutou hmotou. Pečieme 20 minút na 185 stupňoch celzia.

Dobrú chuť!


Zdieľaj na FB  Zdieľať na FB Nahlásiť chybu  Nahlásiť chybu

Môže sa hodiť: 
Sprievodca výberom tréningového plánu »

Ďalšie časti seriálu:

Vylúčenie zodpovednosti: Informácie uverejnené v článku nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!