Špaldové žemle - ingrediencie
250 ml vlažnej vody2 ČL sušeneho droždia
Trochu cukru do kvásku
250 g špaldovej múky
50 g ľanovej múky
2 PL ovsených vločiek
1 ČL (kopcovitá) soli
1 ČL rasce
Špaldové žemle - postup prípravy
Z vody, sušeného droždia a cukru si urobíme kvások. Necháme pár minút odstáť. Následne kvások zmiešame so všetkými ostatnými ingredienciami. Necháme na teplom mieste vykysnúť.Z vykysnutého cesta si urobíme zhruba 5 žemličiek. Necháme ešte 20-30 minút podkysnúť na plechu a potom dáme piecť. Pečieme asi 20 minút na 220 stupňoch celzia.
Chlebík - ingrediencie
12 PL ovsených otrúb6 PL pšeničných otrúb
8 PL sušeného mlieka
1 ČL prášku do pečiva
2 ČL sušeného droždia
1 PL (kopcovitá) jogurtu
4 vajcia
1 ČL morskej soli
4 PL teplej vody
Za hrsť semienok ľanových a slnečnicových
1 PL chia semienok
rasca
sušený cesnak
Chlebík - postup prípravy
Jogurt, vodu, vajcia a droždie vymiešame a necháme odstáť 5 minút pokiaľ hmota troška nezhustne. Osolíme. Ostatné veci spolu zmiešame a spojíme s tekutou hmotou. Pečieme 20 minút na 185 stupňoch celzia.Dobrú chuť!
Čítať ďalší článok:
Legendy kulturistiky X. – Lee Haney Zdieľať na Facebooku