InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Motivačný seriál III.

29. novembra 2015
Motivačný seriál III.
Na SlovakFitness.sk nájdete veľa článkov, ktoré sa venujú motivácii a duševnému rozvoju, ktorý napomáha aj tomu fyzickému. Okrem nich sa však teraz môžete stretávať aj s týmto seriálom, ktorý by vám mal dodať ďalšiu motiváciu a inšpiráciu do ďalšieho snaženia.

Motivačné a inšpiratívne citáty na zamyslenie

„Ambícia je cestou k úspechu. Vytrvalosť je vozidlo, ktorým k nemu prídete.“
-- Bill Bradley

„Nedokážem zmeniť smerovanie vetra, ale môžem prispôsobiť svoje plachty tak, aby som vždy dosiahol svoj cieľ.“
-- Jimmy Dean

Článok pokračuje pod reklamou


„Nenávidel som každú minútu tréningu, ale povedal som si: Nevzdávaj sa. Trp teraz a ži zvyšok svojho života ako šampión.“
-- Muhammad Ali

Inšpiratívny príbeh: Derek Redmond a jeho vysnívaný finiš

Teraz sa v stroji času vrátime do roku 1992, kedy sa v španielskej Barcelone konali Olympijské hry. Britský šprintér Derek Redmond na ne prišiel s cieľom zabojovať o olympijskú medailu. Formu mal skvelú a šance veľmi dobré, ale jeho sen sa skončil už v semifinále.

Redmond vyštartoval, bol na pozícii zaručujúcej postup do finále, no v strede preteku sa stalo niečo nečakané – zranenie stehenného svalu. Jeho trápenie sa nedalo prehliadnuť, ale do pozornosti sa dostalo aj jeho odhodlanie.

Kým mnohí športovci by prijali porážku a s plačom opustili dráhu, Redmond bol odhodlaný dokončiť to, čo začal. Chcel pretek dokončiť. Postavil sa tak a začal na trati s problémami „hopkať“ smerom k cieľu. Keď už to vyzeralo tak, že už viac krokov neurobí, prišiel moment, ktorý dojal celý športový svet.

Z hľadiska sa pomedzi organizátorov predral na trať Redmondov otec Jim, ktorý poskytol svoje rameno na utešenie syna. Následne mu pomohol pretek dokončiť. Redmond so slzami v očiach dokončil olympijský závod a 65 tisíc divákov na štadióne sa postavilo a venovalo mu veľké ovácie. Oficiálne pretek nedokončil, pretože mu v tom pomohol otec. V očiach mnohých sa však stal víťazom daného preteku.

Motivujte sa videom




Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist