InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Felicia Romero vám poradí, ako vylepšiť svoj tréning

Autorka: Lucka  /   28. novembra 2015
Felicia Romero je známa a úspešná fitness modelka, ktorá sa vyskytuje na titulkách prestížnych časopisov. S jej menom sa spája aj úspešne súťaženie v rámci profesionálnej kategórie figure. A práve ona vám teraz poradí, ako si môžete vylepšiť svoj tréning natoľko, aby každá kvapka potu stála za to.

Stačí sa na ňu pozrieť a všetkým musí byť jasné, že vie, čo robí. Ak ste ochotné sa učiť od jednej z najlepších, absorbujte informácie z nasledujúcich piatich rád, ktoré zverejnil zámorský magazín Oxygen:

1. Nepreceňujte svoje sily
Hoci je to typicky chyba mužov, ale aj ženy vedia ľahko preceniť svoje sily, hlavne, ak ide o súťaživé povahy. Začiatočníčky by nemali byť také uponáhľané a začať pozvoľna s menším počtom opakovaní a s nižšími váhami. „Budovanie sily a vytrvalosti potrebuje čas,“ tvrdí. Ak začnete aj malými váhami, časom si na ne zvyknete a môžete záťaž zvýšiť. Takýmto spôsobom si zaručíte pokroky. Cvičíte pre seba, a tak sa nepreceňujte len preto, aby ste nikomu dokázali vašu silu.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Najskôr posilňujte, potom sa venujte kardiu
Veľa žien robí chybu v tom, že za základ svojho tréningu považuje aeróbnu aktivitu. Ak však chcete budovať svoje telo efektívne, mali by ste najskôr venovať čas posilňovaniu. A to platí aj pri chudnutí. Kardio tréning by mal nasledovať až po tréningu s činkami. „Ak sú aj vaše svaly unavené, stále dokážete absolvovať intenzívne kardio, zvýšiť svoj srdcový tep a spáliť tony kalórií.“ Naopak to však nefunguje.

3. Dávajte pozor na techniku prevedenia cvikov
Nanešťastie, chabá technika prevedenia cvikov je častým problémom žien. „Je omnoho efektívnejšie, ak si zvolíte ľahšiu úroveň, nižšiu rýchlosť alebo váhu a cvik vykonáte správne, ako keď pôjdete prirýchlo alebo využijete príliš ťažkú váhu, a využijete slabú techniku či švihový pohyb.“ Naučte sa vykonávať svaly korektnou technikou a znížite tak aj riziko zranení.

4. Neoddychujte príliš dlho
Medzi cvikmi potrebujete aj čas na oddych. Nemôžete to však preháňať ani s jeho dĺžkou. Dlhšie odpočinky znižujú výhody plynúce z cvičenia a zvyšujú riziko zranení. „Ak robíte tvarovacie cviky, stačí zhruba 30 sekúnd,“ odporúča fitnesska. Snažte sa prestávky nenaťahovať nad jednu minútu.

5. Pite aj bez náznakov smädu
Voda počas tréningu je nevyhnutnosťou, aby vaše telo fungovalo optimálne. Dôležité však je, aby ste pili vodu ešte pred tým, ako telo vyšle signál smädu. „V tom čase už ste dehydrované,“ varuje Romero. Pite pred tréningom, počas neho i po ňom.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist