InstagramFacebookYoutube
Tréning

Prečo sú jednoručky skvelé pre spaľovanie tukov a budovanie svalov?

30. mája 2016
Prečo sú jednoručky skvelé pre spaľovanie tukov a budovanie svalov?
Spaľovať tuky a tvarovať telo môžete s veľkou činkou, jednoručnými činkami i bez činiek. Jednodučky však majú niekoľko výhod, ktoré z nich robia výbornú voľbu pre chudnutie a budovanie svalov. A sú pritom veľmi dostupné pre bežných ľudí.

Ak sa zameriame na otázku, prečo sú jednoručné činky vhodné pre spaľovanie tukov a tvarovanie postavy, na um nám príde päť odpovedí:

1. Sú nadradené strojom
Jednoručky sú lepšie ako stroje. Umožnia prirodzený pohyb pri vykonávaní cvikov, pri ktorom je potrebné o trochu viac zapájať do hry aj koordináciu. Tým spália o trochu viac kalórií, ako cviky na stroji. Tie pohyb naopak obmedzujú a často prvok stabilizácie „odstraňujú z rovnice“.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Umožňujú cvičiť s každou stranou zvlášť
Vďaka jednoručkám sa môžete sústrediť na vykonávanie cviku jednou rukou, prípadne jednou nohou. Vďaka tomu dokážete vybudovať nie len lepšiu funkčnú silu, ale aj vyrovnať silovú nerovnováhu. Pri týchto cvikov navyše viac zapájate do činnosti svaly strednej časti tela, vďaka čomu sú o trochu intenzívnejšie a spaľujú viac kalórií.

3. Umožňujú väčšiu kreativitu
Vďaka jednoručným činkám môžete byť pri zostavovaní tréningov kreatívnejší. A to nie len využívaním spomínaných unilaterálnych cvikov a zintenzifikovaní tréningov, ale aj kombinácie pohybov či dvoch cvikov.

4. Dodajú vám väčšiu slobodu
Môžete s nimi cvičiť kdekoľvek, sú určené pre množstvo cvikov a precvičíte s nimi aj cviky, ktoré sa bežne vykonávajú s veľkými činkami. Sú vhodné pre krátke i dlhé tréningy. Pre kruhové tréningy, kardiovaskulárne tréningy i vysoko intenzívne intervalové tréningy. Vďaka tomu takisto podporíte spaľovanie tukov.

5. Sú vhodné pre každého
Či už ste začiatočníkom, pokročilým alebo skúseným cvičencom, jednoručky vždy nájdu miesto vo vašom programe. Nezáleží ani na tom, či ste muž alebo žena, mladík alebo človek v pokročilom veku. Navyše, zmestia sa aj do skrine, takže sú vhodné aj pre tých, ktorí nemajú priestor pre domácu posilňovňu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist