InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Naštartujte premenu svojho tela pomocou týchto piatich krokov

09. októbra 2016
Naštartujte premenu svojho tela pomocou týchto piatich krokov
Ak sa chcete odhodlať k premene vášho tela, máme pre vás dobrú správu – dá sa osvojiť prístup, ktorý vám pomôže dostať sa na cestu za vysnívanou postavou. Stačí len vedieť kroky, ktoré musíte urobiť, aby ste sa k tomu nakoniec odhodlali.

Či chcete schudnúť alebo nabrať viac svalov, prvých päť krokov zostáva nezmenených. Začiatok je najťažší a týchto päť krokov vám pomôže naštartovať vašu premenu:

1. Zapíšte si svoj cieľ
Prvým krokom k úspechu je stanovenie si cieľa a jeho písomné zaznamenanie. Ciele, ktoré sú zapísané na papieri, zvyšujú pravdepodobnosť úspechu. Preto si ho zapíšte a odložte niekde, kde vám bude na očiach tak, aby ste si ho pripomínali. Cieľ by mal byť dosiahnuteľný a čo možno najpodrobnejší, aby ste si vedeli predstaviť, čo vlastne chcete.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Stanovte si cieľový dátum
Keď už viete, ako má vaša postava po zmene vyzerať, je tu čas na to, aby ste si stanovili termín, do ktorého to chcete stihnúť. Ten bude pôsobiť tak, že zvýši vašu odhodlanosť a snahu dokončiť svoju snahu. Ak by nebol stanovený, nebola by žiadna urgencia a všetko by ste brali voľnejšie. Výsledky by sa tak ľahko neukazovali. Motivovať vás bude aj to, ak si v kalendári urobíte odpočítavanie. Ak je váš termín o 12 týždňov, tak prvý týždeň procesu bude mať číslo 12 a to sa každým týždňom bude znižovať.

3. Zostavte si plán
Po stanovení cieľa a termínu je dôležité vytvoriť si akčné kroky, ktoré budú potrebné na to, aby ste svoj cieľ splnili. Musíte si zostaviť plán, ktorý vám ukáže, čo musíte robiť. V tomto prípade ide o tréningový a stravovací plán. Všetko by malo byť jasné a čo najpodrobnejšie, aby ste vždy vedeli, aký bude ďalší krok. Plán by zároveň mal zohľadniť vašu osobnosť a potreby, aby ste u neho ľahšie vydržali.

4. Pochopte svoje výživové potreby
Cvičenie je na pohľad ťažšie, no v skutočnosti práve výživa robí pri premenách problémy. Ešte predtým, ako chytíte do ruky činku, musíte chápať aspoň základom výživy. Musíte vedieť, na čo slúžia makro živiny bielkoviny, sacharidy a tuky. Musíte vedieť, koľko kalórií potrebujete prijímať, aby ste dosiahli svoj cieľ. To všetko musíte vedieť ešte skôr, ako začnete zvažovať doplnky výživy.

5. Začnite teraz
Najhoršie, čo môžete urobiť je, že si poviete, že s premenou začnete budúci pondelok. Keď už ste urobili prvé štyri kroky, už nemáte na čo čakať a musíte konať okamžite. Práve konanie vás totiž dovedie tam, kam chcete prísť.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist