InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Akú kamarátku si vziať so sebou na tréning?

Autorka: Lucka  /   08. októbra 2016
Akú kamarátku si vziať so sebou na tréning?
Ak ešte nechodievate cvičiť do posilňovne s nejakou kamarátkou, mohli by ste to skúsiť. Spoločnosť totiž dokáže produkovať lepšie výsledky. Samozrejme, musíte si vybrať tú správnu osobu.

Rozhodnúť sa a odísť do posilňovne na tréning je polovica boja. Ak ste na tréning dohodnuté s inou osobou, znižuje to pravdepodobnosť vynechania tréningu. Aký tréning však absolvujete, to záleží od osoby, s ktorou tam budete.

Ak si na tréning zoberiete človeka so zlým prístupom, môže vás ním nakaziť. Preto urobíte chybu, ak si spolu zoberiete kamarátku, ktorá je známa tým, že veľa rozpráva, často sa sťažuje a má biednu pracovnú morálku.

Článok pokračuje pod reklamou


Veľkou pomocou vám bude priateľka, ktorá vás pri cvičení podporí. Priateľka, s ktorou sa navzájom budete motivovať k lepším výkonom. Taká, ktorá bude vedieť, že do posilňovne idete cvičiť a nie debatovať.

Pracovitá kamarátka vás vie motivovať k lepším výkonom, pretože sa jej budete chcieť vyrovnať. Taká parťáčka, ktorá vás podrží, vám pomôže prekonať ťažké obdobia počas trénovania. Je skvelé, keď vás vie aj pochváliť.

Nedávna štúdia totiž zistila, že ak si spolu na tréning beriete osobu, ktorá vám venuje často komplimenty, tým je nižšia pravdepodobnosť, že tréning vynecháte alebo odfláknete. Komplimenty týkajúce sa vlasov, očí a podobne však nezaberali. Zaberali tie, ktoré sa týkali postavy, teda toho, čo sa cvičením pokúšame zlepšiť.

Cvičiť osamote vám umožní lepšie sa koncentrovať na tréning, ale vyžaduje si veľa sebadisciplíny. Cvičiť s kamarátkou môže byť na jednu stranu zábava a na druhú, môže vás popohnať k lepším výkonom. Zapamätajte si však, že si treba vyberať pozorne.

Môže to byť aj vaša najlepšia kamarátka, ale pokiaľ viete, že bude negatívna a bude odvádzať pozornosť od cvičenia, radšej cvičte sama alebo si nájdite takú osobu, ktorá bude koncentrovaná, pozitívna, snaživá, pozorná a nápomocná.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist