InstagramFacebookYoutube
Tréning

Chcete mať veľké bicepsy? Tieto veci by ste nemali robiť!

14. novembra 2016
Chcete mať veľké bicepsy? Tieto veci by ste nemali robiť!
Ak chcete vybudovať veľké bicepsy, musíte sa v prvom rade vyvarovať chybám, ktoré vás pripravujú o potenciál ich rozvoja. My vám ich v tomto článku prinášame rovno päť. Päť vecí, ktoré ak prestanete robiť, tak váš dvojhlavý sval paže porastie.

Päť vecí, ktoré by ste nemali robiť, ak chcete mať veľké bicepsy:

1. Nerobte zdvihy predlaktím ani zápästím
Je jasné, že pri cvičení bicepsov dôjde aj k napumpovaniu predlaktí, ale keď sú napumpované viac ako bicepsy, niekde sa stala chyba. Mnohokrát za to môže mierne pokrčenie ruky v zápästí, či už počas celého pohybu alebo ku koncu pohybu. Tieto drobné chyby okrádajú biceps o potenciál rásť. Uistite sa, že zápästia budú rovno počas celého rozsahu opakovania.

2. Nezapájajte do cvičenia ramená
Pri cvičení bicepsových zdvihov sa často stáva, že cvičenci uberajú zo stimulu na samotnú svalovú skupinu tým, že do cvičenia zapájajú ramená. Platí to pre švihový pohyb i pre dvíhanie ramien za účelom lepšieho precítenia, ktoré v skutočnosti týmto ani nedosiahnete.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Nebuďte v zlom postoji
Aký je to zlý postoj pri cvičení bicepsov? Buď je veľmi slabý, kedy dochádza k pohybom telo dopredu a dozadu, čím sa cvičenie bicepsov uľahčuje, alebo je síce pevný, ale v zlej polohe – telo sa nehýbe, ale trup je zaklonený dozadu. V oboch prípadoch pritom riskujete aj zranenie. Ak máte tendenciu zakláňať sa, radšej zvoľte ľahšiu váhu, pri ktorej budete vystretí počas celého pohybu.

4. Nezanedbávajte negatívnu fázu opakovania
Veľa ľudí sa koncentruje najmä na pozitívnu fázu opakovania, teda na tú, pri ktorej záťaž zdvíhame. Pri cvičení každého svalstva je pritom veľmi dôležitá aj negatívna fáza, pri ktorej sa záťaž spúšťa do počiatočnej polohy. Pri bicepsoch je ešte dôležitejšia. Preto je dôležité, aby ste váhu spúšťali dole pomaly a kontrolovane.

5. Netrénujte ich po chrbte
Ak je vašou prioritou veľký biceps, nemali by ste ho trénovať po odcvičení chrbta. Aj pri cvičení chrbtového svalstva sa totiž zapája do akcie a následne už nemá dostatok energie na to, aby pokračoval v ďalšej práci. Preto by ste mali radšej do tréningového plánu zaradiť zvlášť tréning rúk, v ktorom budete môcť do cvičenia bicepsov vložiť maximum intenzity.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist