InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Skvelé cviky pre pevný zadok

Autorka: Lucka  /   03. októbra 2015
Skvelé cviky pre pevný zadok
Už je po letnej sezóne, kedy sa mnohé z nás chceli prezentovať chudou postavou a niektoré úspešne zakončili jarné chudnutie. Teraz však prichádza obdobie, kedy sa viac môžeme zameriavať na zdokonaľovanie a rozvoj telesných partií. Jednou z nich je aj zadok.

Ak chcete získať pevný zadok, ktorý prospeje vašej postave počas ďalšieho leta, mali by ste s jeho precvičovaním začať už teraz. Aby sme vám v tom pomohli, prinášame vám štyri skvelé cviky zamerané na sedacie svaly, pri ktorých nepotrebujete žiadne náčinie.

1. DREPY S VÝSKOKOM
Drepy sú základom tréningu stehien a sedacích svalov. Väčšiu intenzitu im dodáme, ak k nim pridružíme aj výskok. Dôležité však je, aby ste pri drepe išli nízko a aktivovali tak viac svoj zadok. Pri výskoku nejde o to, aby ste vyskočili čo najvyššie. Stačí, ak len trochu poskočíte.

Článok pokračuje pod reklamou


2. VÝPADY S VÝKOPOM
Ide o klasické výpady, ktoré sú doplnené o výkop. Prevedenie je jednoduché – ľavou nohou vykročíte a prejdete do výpadu. Následne pri ceste hore ľavú nohu vystierate, pričom pravou nohou súbežne vykopnete pred vás. Po danom počte opakovaní strany vymeníme.

3. ZAKOPÁVANIE NA JEDNEJ NOHE
Tento cvik vám pomôže aj so zlepšovaním koordinácie. Začnite ho na jednej mierne pokrčenej nohe. Druhú mate vystretú za sebou, pričom špičky smerujú k zemi. Chrbát majte vystretý a lakte blízko k bokom. Následne zakopnite vystretou nohou tak, aby špičky smerovali za vás. Súbežne s tým stojacu nohu pokrčte v kolene a urobte malý poskok hore. Ak sa vám to s tým poskokom zdá ťažké, začať môžete aj bez neho.

4. NÍZKE DREPY
Ide o klasické drepy, ktoré budete vykonávať v modifikovanej forme. Keďže zadok stimulujú vo svojej spodnej polohe, zostaneme počas celého vykonávania cviku v spodnej polovici drepu a pulzujúco budeme robiť krátke pohyby hore-dole. Hore sa zastavíme vtedy, keď budú stehná približne rovnobežné s podlahou.

Ako z nich urobiť dobrý tréning?

Z týchto cvikov si môžete niektoré zaradiť do svojho existujúceho tréningového programu alebo ich cvičiť všetky v jeden špecifický deň. Môžete takisto využiť rôzne systémy, či už ich budete robiť po 10 opakovaní v dvoch až troch sériách, či na čas – každý cvik budete cvičiť 1 minútu v najrýchlejšom možnom tempe a potom prejdete na ďalší (ak cvičíte každú nohu zvlášť, každej venujte minútu). Každý jeden cvik vykonajte raz, nanajvýš dvakrát. Držíme palce.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist