InstagramFacebookYoutube
Tréning

Ranné tréningy, ktoré vám dodajú energiu do dňa

30. marca 2017
Ranné tréningy, ktoré vám dodajú energiu do dňa
Prinášame vám päť časovo nenáročných tréningov, ktoré môžete využívať ráno na rozbehnutie metabolizmu a dodanie dlho trvajúcej energie, ktorú využijete počas dňa.

Myšlienka cvičiť hneď po zobudení mnohým naháňa hrôzu a je to ešte horšie, ak idete spať neskoro a musíte vstávať skoro. Niet však lepšieho času na cvičenie, pretože sa naň ľahšie koncentrujete, rýchlejšieho ho budete mať za sebou a telu dodáte energiu pred odchodom do práce či školy.

1. TRÉNING
Tento tréning vám nezaberie ani štvrť hodiny. Pozostáva zo štyroch cvikoch, ktoré vykonáte bez prestávky po sebe v stanovených časových úsekoch. Následne si 30 sekúnd vydýchnete a celý cyklus zopakujete ešte trikrát. Cvikmi sú: poskoky znožmo (jumping jacks), drepy s váhou tela, doska (plank) a horolezec (montain climber). Prvý a tretí cvik vykonávate 60 sekúnd, druhý a štvrtý 30.

Článok pokračuje pod reklamou


2. TRÉNING
Ďalší tréning vyžaduje aj hrazdu a nemusí byť vhodný pre neskúsených cvičencov. Pozostáva z troch efektívnych cvikov, ktorými precvičíte v podstate celé telo. Najskôr urobíte päť zhybov (bývajú pre začiatočníkov náročné), následne 10 kľukov a nakoniec 15 drepov. Oddýchnete si a celé to zopakujete ešte štyrikrát.

3. TRÉNING
Tento tréning dá zabrať aj vašej kondičke a tiež nie je vhodný pre začiatočníkov. Budete pri ňom robiť štyri cviky metódou tabaty. Znamená to, že budete cvičiť intervalovo tak, že 20 sekúnd venujete cvičeniu a 10 sekúnd oddychu. Postupne odcvičíte cviky v tomto poradí: drepy, angličáky (burpees), skracovačky, poskoky znožmo. Sekvenciu zopakujete ešte raz, aby ste spolu urobili osem cvičebných intervalov. Spolu cvičíte len štyri minúty, no odporúčame sa zahriať krátkou rozcvičkou.

4. TRÉNING
Týmto tréningom precvičíte efektívne stred tela. Najskôr urobíte 10 kľukov, následne strávite 30 sekúnd v pozícii dosky. Potom sa postavíte a urobíte 20 drepov. Ďalším cvikom je bočná doska. Na každej strane vydržíte 20 sekúnd. Na záver vykonáte ešte poskoky znožmo a dáte si 30 sekúnd na vydýchanie. Zopakujete ešte trikrát.

5. TRÉNING
Máte k dispozícii bulinu (kettlebell)? Potom môžete skúsiť tento tréning. Najskôr urobíte 20 opakovaní skracovačiek s vytáčaním. Dáte si pauzu 20 sekúnd a prejdete na prvú z dvoch supersérií - vykonáte najskôr 20 drepov a následne po 10 opakovaní švihov každou rukou. Po ďalších 20 sekundách prestávky urobíte ešte 10 opakovaní kľukov a 10 opakovaní príťahov v predklone. Celé to zopakujete ešte trikrát.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist