InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Chcete schudnúť a partner vás nepodporuje? Skúste toto riešenie

02. apríla 2017
Chcete schudnúť a partner vás nepodporuje? Skúste toto riešenie
Predstavte si situáciu, že prídete v piatok domov z práce, a keďže chcete vybudovať krajšie a zdravšie telo, rozmýšľate o tom, že by ste s partnerom alebo partnerkou vyšli na podvečernú prechádzku. Potom však príde z práce vaša polovička.

Tá príde z roboty tiež unavená, ale nezdieľa vaše nadšenie a na prechádzku sa jej nechce. Chce po pracovnom týždni oddychovať pred televíziou a navrhne, že by ste si mohli objednať maxi pizzu. To nie je asi podpora, ktorá by vás tešila.

Ak chcete schudnúť a váš partner vás nepodporí, máte niekoľko možností, ktoré môžete urobiť bez toho, aby ste sa s ním muselo rozísť. Skúste ho motivovať k podpore týmito stratégiami:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Komunikujte
Uistite sa, že partner jasne rozumie tomu, prečo robíte to, čo robíte. Vie, prečo chcete byť fit? Niekedy vysvetlenie pomôže a on tomu porozumie. Je tu však tiež možnosť, že sa bude báť toho, že vaša túžba po zmene ohrozuje jeho pozíciu vo vzťahu. Musíte si to vydebatovať. A je tu aj šanca, že sa k vám vo vašej snahe aj chce pridať, len má obavy z toho, že nevie ako alebo si myslí, že neuspeje. Zmena je ťažká, ale uľahčuje ju kvalitná komunikácia.

2. Veďte príkladom
Skúste na vášho partnera fintu. Ak ide o jedlo, pripravte niečo chutné a zdravé, ale nepovedzte mu, že je „zdravé“. Často to skresľuje názor danej osoby. Ak sa to jedlo zapáči, ste na dobrej ceste. Ak ide o pohyb, skúste nájsť nejakú zábavnú aktivitu, ktorá bude baviť partnera aj vás a pri ktorej spálite kalórie. Je len na vás, aby ste spoločné aktívnu vášeň našli.

3. Položte pár ťažkých otázok
Ak nefungujú prvé dva body, je čas na pritvrdenie. Poukážte na veľký náraz obezity, cukrovky a iných ochorení a opýtajte sa partnera, či tak chce dopadnúť aj on. Potom sa ho opýtajte, či chce, aby taký osud postihol vás. Ak povie áno, potom je namieste ešte jedna ťažká otázka – skutočne vás miluje?

4. Vybudujte si podporný tím
Ak nefunguje ani bod tri, potom to máte skutočne ťažké. Už vám zostáva vytvoriť si skupinu ľudí, ktorí budú vašimi oporami. Budú to ľudia, ktorí vás dokážu inšpirovať a motivovať v ťažkých obdobiach. Ľudia, s ktorými môžete cvičiť či športovať spoločne. Ľudia, s ktorými môžete zdieľať zdravý životný štýl.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist