InstagramFacebookYoutube
Výživa

Hľadáte jedlo na raňajky? Tieto sú bohaté na bielkoviny

05. mája 2017
Hľadáte jedlo na raňajky? Tieto sú bohaté na bielkoviny
Raňajky sú dôležitým jedlom, ktoré je mnohými považované dokonca za to najdôležitejšie. Ak chudnete, posilňujete či si len užívate zdravý životný štýl, určite viete, že sa na raňajky najviac hodia na bielkoviny bohaté pokrmy. A šesť takých vám dnes prinášame.

Ak nemáte na nič viac čas, poľahky si môžete urobiť proteínový šejk z dostupných doplnkov výživy. Ak však chcete skutočné jedlo a máte na jeho prípravu aj čas, potom medzi kandidátov na vaše nové raňajky môžete zaradiť tieto dobroty:

Omeleta so špenátom
Na začiatok zoznamu to musí byť omeleta. Táto pozostáva z troch vajec, nízkotučného mlieka, špenátu a parmezánu alebo iného tvrdého syra. Špenát si prepláchnite, hoďte na panvicu a poduste na strednom ohni. Nemusíte pridávať vodu navyše. Následne nechajte vychladnúť, vyšťavte nadbytočnú vodu, nasekajte a dochuťte soľou, korením, prípadne cesnakom. V inej miske si rozbite tri vajcia, rozšľahajte a pridajte polievkovú lyžicu až dve mlieka. Osoľte, okoreňte. Na panvicu si dajte trochu olivového oleja, pridajte vajcia. Akonáhle sa začnú zrážať, pridajte na vrch špenát a posypte ho syrom. Keď sa syr začne topiť, preložte omeletu na polovicu.

Článok pokračuje pod reklamou


Palacinky z mandľovej múky
Ak uprednostňujete sladké raňajky, možnosťou sú palacinky z mandľovej múky. Tá obsahuje veľa bielkovín a len málo sacharidov. Bielkoviny doplní aj srvátkový proteín. Recept je jednoduchý, zmiešajte 1 a pol šálky mandľovej múky, 1 polievkovú lyžicu proteínu, polovicu čajovej lyžičky škorice, štipku soli. V druhej miske si zmiešajte tri vajcia s polovicou šálky mandľového mlieka. Pridáme k suchej zmesi a podľa potreby pridávate zvyšok šálky mlieka.

Vajcia so slaninou
Medzi jedlá bohaté na bielkoviny, ktoré sa hodia na raňajky, nemožno nezaradiť aj populárnu kombináciu vajec a slaniny. Je to klasika, a tak uvádzať recept nie je potrebné. Množstvo bielkovín si regulujete počtom použitých vajec.

Frittata
Frittata je výborná nadýchaná talianska omeleta pripravovaná v trúbe pri 200 stupňoch Celzia. Na panvici si opražíte polovicu nasekanej cibule, dva šálky nasekaných hríbov a dve šálky nasekaného kelu. Po asi piatich minútach odstavíte z ohňa, pridáte 100 gramov nastrúhaného syra (napr. čedar) a trochu tymianu. Premiešate a rovnomerne zarovnáte na panvici. Pridáte osem až desať rozmiešaných vajec, posolíte a okoreníte. Necháte piecť 10-15 minút v trúbe.

Vajce v avokáde
Tento jednoduchý pokrm vám prinesie množstvo bielkovín a dostatok zdravých tukov. Príprava je jednoduchá. Zahrejte si trúbu na 180 stupňov Celzia a medzitým si rozrežte dve avokáda na polovicu, odstráňte kôstku tak, aby vzniklo dostatok miesta pre vajce. Do každej diery polovice rozbite jedno celé vajce, posoľte, pokoreňte a dajte do trúby na 15-20 minút.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist