InstagramFacebookYoutube
Tréning

Odhaľujeme najhlúpejšie mýty o tréningu brucha

08. mája 2017
Odhaľujeme najhlúpejšie mýty o tréningu brucha
Čo hovorí lepšie o kondičnej úrovni cvičenca? Veľké bicepsy alebo vyrysované brucho? V ideálnom prípade oboje, ale brucho vyhráva. Je totiž potrebná veľká snaha a disciplína, aby ste si vybudovali tehličky a získali tým rešpekt ľudí.

Je zrejmé, že väčšina ľudí si to uvedomuje, ale často sa stretávajú s tvrdeniami, ktoré ich cestu komplikujú. Sú rozšírené, ale nepravdivé. My vám v tomto článku prinášame tie najväčšie mýty o tréningu brušného svalstva.

1. Potrebujete robiť stovky skracovačiek - najväčší nezmysel je, keď sa človek snaží robiť stovky skracovačiek len preto, aby zacielil spaľovanie tukov na brucho. Takto to však nefunguje. Efektívnejšie na spaľovanie tukov je dynamické cvičenie a kardio. Samotný tréning brucha by sa mal v rozumnom množstve orientovať na posilnenie a nárast objemu brušných svalov.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Musíte cvičiť brucho každý deň - brušné svalstvo je podobné vašim bicepsom, tricepsom, presnému svalstvu a ďalším svalovým skupinám. Cvičíte aj tieto partie každý deň? Aj u brucha platí, že ho stačí precvičiť dva až trikrát týždenne.

3. Skracovačky sú najlepším cvikom na brucho - skracovačky môžu byť populárne a môžu izolovať brušné svalstvo, ale existuje viacero cvikov, ktoré dokážu precvičiť sval komplexnejšie. Najlepšie je v tréningu kombinovať viacero cvikov – skracovačky, dvíhanie nôh, doska...

4. Tréning brucha je to jediné, čo potrebujete - žiaden, ani ten najefektívnejší tréning vám neprinesie tehličky. Tie v skutočnosti odhaľuje ubúdajúca vrstva podkožného tuku. Správna diéta je teda dôležitejšia.

5. Brušné svalstvo doladíte úklonmi do strán - úklony do strán sú jedným z najlepších cvikov, ale len pokiaľ ide o zničenie ilúzie širokých ramien a úzkeho pásu. Dosiahnete nimi iba rozšírenie svojho pásu a to zrejme nie je vaším cieľom.

6. Vytáčaním spálite tuky na bokoch - vytáčanie zo strany na stranu vám nepomôže spáliť tuky z oblasti bokov. Navyše, akékoľvek podobné rotácie zvyšujú riziko poranenia chrbtice.

7. Spodnú a hornú časť brucha musíte cvičiť odlišne - brušné svalstvo sa nedá rozdeliť na hornú a spodnú časť. Žiaden cvik neizoluje len spodok alebo vrch. Pri každom precvičíte celý sval, líšiť sa môže len úroveň stimulácie týchto dvoch oblastí.

8. Tréning na strojoch vás zachráni pred zraneniami - je pravou, že stroje znižuje riziká zranení počas samotného cvičenia, ale stroje často obmedzujú zvyšovanie funkčnej sily, ktorej nedostatok by mohol viesť k zranenie pri bežných aktivitách.

9. Musíte cvičiť veľa kardia, aby ste odkryli tehličky - nepotrebujete tráviť dve hodiny z dňa kardiovaskulárnym cvičením. Jednou z najlepších metód, ako spáliť nadbytočné tuky, je vysoko intenzívne intervalové kardio, ktoré netrvá viac ako 15-20 minút.

10. Tvrdo cvičte a budete mať tehličky ako fitness model - to, ako budú vyzerať vaše tehličky, ovplyvní z väčšej miery vaša genetika. Profesionáli majú zväčší skvelý genetický základ a mnoho z nich svoju snahu povzbudilo aj „chémiou“.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist