InstagramFacebookYoutube
Výživa

Bez mäsa, ale chutné. Inšpirujte sa sendvičmi plnými bielkovín

28. novembra 2017
Bez mäsa, ale chutné. Inšpirujte sa sendvičmi plnými bielkovín
Sendvič nemusí byť jedlom, ktoré preferujete, ak sa snažíte schudnúť, ale vôbec nie je zlé, ak si ho doprajete v inom období. Samozrejme, s mierou. Výhodou tohto pokrmu je, že je ľahký. Príprava zaberie len chvíľu a často si pripravíte lahodné jedlo.

Väčšinou sa o významný zdroj bielkovín v sendvičoch stará šunka, mäso či pomerne populárny tuniak. Existujú však aj bezmäsité alternatívy, ktoré vám dodajú bielkoviny a zároveň potešia vaše chuťové poháriky. Ak budete chcieť skúsiť nový sendvič, môžete dať šancu aj týmto:

Uhorkovo-avokádový sendvič
Väčšina zeleninových sendvičov vás dostatočne nezasýti, ale tento určite áno. Okrem šalátu si medzi celozrnné sendviče dajte aj plátky uhorky a avokáda, ktoré obsahuje dosť bielkovín i dobrých tukov. Pridajte klíčka lucerny a kozí syr, ktoré sú tiež bohaté na bielkoviny. Spolu by ste ich mali získať aj viac ako 25 gramov. Sýtosť a energia budú zaručené na ďalších pár hodín.

Článok pokračuje pod reklamou


Kreatívny vegánsky sendvič
Tento sendvič vám poskytne zhruba 20 gramov bielkovín. Na plátok chleba alebo sendviča si naložte zmes, ktorú získate premiešaním vegánskej majonézy, kešu orechov, bielej fazule a údenej papriky. Následne pridajte šalát, plátky avokáda, kúsky papriky a kukuricu. Pridajte druhý kus pečiva a dobrota je na svete.

Rýchly tempeh sendvič
Skvelá chuť, pocit nasýtenia, probiotiká a takmer 26 gramov bielkovín? To vám poskytne tento sendvič. Oba kúsky pečiva si potrite dressingom, ktorý vznikne zmiešaním vegánskej majonézy (1/3 šálky), kečupu (2 PL), chrenu (1 PL) a worčestrovej omáčky (1 ČL). Medzi to vložte asi 50-60 gramov na plátky nakrájaného a na panvici opečeného tempeh. Na to príde vegánsky syr a kapusta.

Kráľovský tempeh sendvič
Predošlý recept sa dá vylepšiť dvoma spôsobmi – opečením pečiva do chrumkava a marinovaním tempeh v marináde (v dĺžke minimálne 1-2 hodiny), ktorú získate zmiešaním olivového oleja (2 PL), balzamikového octu (2 PL), sójovej omáčky (1 PL) a pretlačeného cesnaku (1 hlavička). Skúste tieto vylepšenia a sendič si zamilujete.

Cícerovo-slnečnicový sendvič
Cícerový sendvič je rýchly, dobrý a plný rastlinných bielkovín. Stačí zmiešať cícer z konzervy s vegánskou majonézou, francúzskou dijonskou horčicou, slnečnicovými semienkami, na kocky nakrájanou cibuľou a kôprom. Podľa chute okoreňte a osoľte. Túto zmes položte na plátok šalátu a následne pridajte ešte na kolieska nakrájanú červenú cibuľu a paradajku.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist