Väčšinou sa o významný zdroj bielkovín v sendvičoch stará šunka, mäso či pomerne populárny tuniak. Existujú však aj bezmäsité alternatívy, ktoré vám dodajú bielkoviny a zároveň potešia vaše chuťové poháriky. Ak budete chcieť skúsiť nový sendvič, môžete dať šancu aj týmto:
Uhorkovo-avokádový sendvič
Väčšina zeleninových sendvičov vás dostatočne nezasýti, ale tento určite áno. Okrem šalátu si medzi celozrnné sendviče dajte aj plátky uhorky a avokáda, ktoré obsahuje dosť bielkovín i dobrých tukov. Pridajte klíčka lucerny a kozí syr, ktoré sú tiež bohaté na bielkoviny. Spolu by ste ich mali získať aj viac ako 25 gramov. Sýtosť a energia budú zaručené na ďalších pár hodín.
Kreatívny vegánsky sendvič
Tento sendvič vám poskytne zhruba 20 gramov bielkovín. Na plátok chleba alebo sendviča si naložte zmes, ktorú získate premiešaním vegánskej majonézy, kešu orechov, bielej fazule a údenej papriky. Následne pridajte šalát, plátky avokáda, kúsky papriky a kukuricu. Pridajte druhý kus pečiva a dobrota je na svete.
Rýchly tempeh sendvič
Skvelá chuť, pocit nasýtenia, probiotiká a takmer 26 gramov bielkovín? To vám poskytne tento sendvič. Oba kúsky pečiva si potrite dressingom, ktorý vznikne zmiešaním vegánskej majonézy (1/3 šálky), kečupu (2 PL), chrenu (1 PL) a worčestrovej omáčky (1 ČL). Medzi to vložte asi 50-60 gramov na plátky nakrájaného a na panvici opečeného tempeh. Na to príde vegánsky syr a kapusta.
Kráľovský tempeh sendvič
Predošlý recept sa dá vylepšiť dvoma spôsobmi – opečením pečiva do chrumkava a marinovaním tempeh v marináde (v dĺžke minimálne 1-2 hodiny), ktorú získate zmiešaním olivového oleja (2 PL), balzamikového octu (2 PL), sójovej omáčky (1 PL) a pretlačeného cesnaku (1 hlavička). Skúste tieto vylepšenia a sendič si zamilujete.
Cícerovo-slnečnicový sendvič
Cícerový sendvič je rýchly, dobrý a plný rastlinných bielkovín. Stačí zmiešať cícer z konzervy s vegánskou majonézou, francúzskou dijonskou horčicou, slnečnicovými semienkami, na kocky nakrájanou cibuľou a kôprom. Podľa chute okoreňte a osoľte. Túto zmes položte na plátok šalátu a následne pridajte ešte na kolieska nakrájanú červenú cibuľu a paradajku.
Čítať ďalší článok:
Tieto chyby súvisiace s tréningom zhoršia vašu regeneráciu Zdieľať na Facebooku