InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Športové hodinky: Potrebujete ich pri cvičení?

Autor: PR článok  /   30. novembra 2017
Športové hodinky: Potrebujete ich pri cvičení?
Športové hodinky neukazujú iba aktuálny čas a dávno už nie sú iba stopkami. Pri mnohých športoch a fyzických aktivitách sú športové hodinky základom. Svoje uplatnenie nájdu pri behu, turistike, cyklistike, plávaní apod.

Majú zvýšenú ochranu proti otrasom, pádom, nárazom a tlaku počas športových aktivít. Ich základ tvorí pevný kov a odolné kryštálové sklo. Sú vodotesné, takže ich môžete mať aj pri kúpaní, potápaní, sprche. Disponujú funkciami, ktoré na bežných hodinkách nenájdete. Sú mohutnejšie, športovejšie a s jedinečným dizajnom. Spoľahlivo vám ukážu prejdenú vzdialenosť, intenzitu tréningu ako aj priemerné tempo. Sú pohodlné a multifunkčné - majú budík, stopky, GPS, barometer, teplomer, výškomer, kompas, monitor tepovej frekvencie a množstvo ďalších špecializovaných funkcií.

HODINKY SUUNTO

Jedným z popredných výrobcov športových hodiniek je aj Fínska spoločnosť Suunto. Hodinky Suunto vynikajú svojou kvalitou a presnosťou a outdooroví zanietenci ich radia medzi elitu.

Hodinky Suunto

BENEFITY ŠPORTOVÝCH HODINIEK

Outdoorové hodinky poskytujú mnoho benefitov, dokonca aj pre športovcov začiatočníkov. Tu sú niektoré z nich:

• Sú pokročilým športovým denníkom a zaznamenávajú každý váš beh. Takže ak chcete vyhodnocovať vaše pokroky, vrátane rýchlosti a prebehnutej vzdialenosti, elektronický denník je skvelým pomocníkom. Nepotrebujete žiadne pero, papier či kalkulačku.

• Pomáhajú dodržiavať tréningový plán. Mnohé plány obsahujú cieľové tempo, ktoré si môžete upravovať podľa individuálnych potrieb. GPS hodinky postrážia, aby ste tieto úrovne dodržali. Plus, čím presnejšie budete dodržiavať váš tréningový plán, tým skôr sa priblížite k vášmu cieľu.

• Môžu vás dostať k cieľovej páske rýchlejšie. Počas prípravy na závod budete mať neustály prehľad ako sa zlepšujete a ako rýchlo by ste sa do cieľa závodu dostali. Máte tak motiváciu k neustálemu zlepšovaniu, posilňovaniu a zvyšovaniu efektivity tréningov. Ak sledujete štatistiku aktuálneho závodu, môžete jednoducho kontrolovať ako na tom ste.

• Sústredenie sa na vzdialenosť. Hodinky na behanie vás vedú vzdialenostnými a časovými intervalmi. Môžete tak trénovať kdekoľvek – na trati, ceste, chodníku, poľnej ceste – bez nutnosti plánovania a vypočítavania prejdených kilometrov podľa mapy. Nemusíte myslieť na čísla a môžete sa lepšie sústrediť na efektivitu akéhokoľvek typu tréningu, či už kráčate alebo bežíte.

Spojenie s komunitou. Vďaka kompatibilite s bežnými operačnými systémami si môžete vaše plány a výsledky ľahko spravovať. Môžete tiež synchronizovať vaše výsledky behu / jazdy vďaka aplikáciám (Strava, RunKeeper, MapMyRun, FitBit) a zdieľať s ďalšími užívateľmi vaše aktivity. Týmto spôsobom môžete získať povzbudenie a pochvalu od kolegov, ktorí tiež pomáhajú ostatným užívateľom vo svojom úsilí vytrvať.

Môžete nájsť športové hodinky, ktoré vyhovujú vašim potrebám, ale vyrába ich spoločnosť o ktorej ste nič doteraz nepočuli. Môžu byť skvelé, ale spravte si najprv prieskum čo trh ponúka, predsalen ide o nie najlacnejšiu záležitosť. Prečítajte si popis od predajcu a referencie od používateľov. Všímajte si aj záruky, ktoré výrobca či predajca ponúka.

Dnešné športové hodinky sú rozmanitejšie a majú užitočnejšie funkcie. Možno budete šokovaní vecami, ktoré dobré športové hodinky z inSPORTline dokážu. Prišiel čas jedny mať.

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist