Ak sa ňou chcete inšpirovať, vedzte, že netrénuje len tak ledabolo. Cvičeniu prepadla a vychutnáva si ho s pomerne veľkou intenzitou. K cvičeniu pristupuje rovnako disciplinovane ako k svojej práci, vďaka ktorej je známa po celom svete.
„Cvičenie je u mňa o tvrdej práci v posilňovni, ktorú odvádzam preto, aby som bola zdravá, cítila sa dobre a pri pohľade na moje telo bola sebavedomá. Posilňovanie mi v tom pomáha najviac. Dvíhanie ťažkých váh vám pomôže aj schudnúť, ak to robíte správne. Môj tréner Ben Bruno sa uisťuje, že to robím správne neustále,“ povedala s tým, že spočiatku sa jej príliš nepozdávali veľké výzvy, ale v súčasnosti sa už naučila aj v posilňovni na seba tlačiť a robí vždy aj niečo navyše.
Disciplinovane pristupuje aj k strave, ale ako prezradila, obľúbené veci, ako je večera v reštaurácii, vychutnávanie si vína, či jedenie čokolády alebo hranoliek, si niekedy dopraje. „Som neustále hladná a milujem snacky,“ priznáva.
To, že si rada dopraje niečo chutné, zároveň využíva vo svoj prospech. Dezerty využíva ako motiváciu k tomu, aby poctivejšie cvičila aj vtedy, keď práve nemá optimálnu náladu alebo je unavená. Vtedy sa motivuje tým, že ak tréning absolvuje, dopraje si za odmenu chutnú večeru alebo nejaký sladký dezert. Inak však v strave uprednostňuje zdravé jedlá.
„Prijímam veľa bielkovín z hydiny a tony listovej zeleniny. Som ako ženský Pepek námorník: jem toľko špenátu, že je to až šialené. Milujem ho s troškou syru. Nikdy nevynechávam raňajky, inak by som nevládala tvrdo cvičiť. Zvyčajne mám vajcia a špenát, alebo omeletu s nejakou zeleninou, možno k tomu aj trochu syru feta,“ uviedla.
Okrem vynechávania raňajok sa snaží vyhnúť aj inému neduhu, ktorý je bežný tých, ktorí sa snažia rýchlo schudnúť – nevynecháva jedlá a nehladuje. Zistila totiž, že keď to robila, tak sa jej neskôr hlad vymkol spod kontroly a dokázala sa prejesť. To je rozumný prístup. Rovnako ako to, že nenakupuje, keď je hladná.
A tie nezdravé, chutné jedlá, ktoré si sem-tam dopraje? Odhaduje, že si ich dá v miere tak každý druhý deň. Či už ide o čokoládu, chipsy, hranolky, krutóny v šaláte alebo jej obľúbený pokrm, syr s chlebom. „Keď si môžete dať takúto odmenu, cítite, že to všetko stojí za to,“ skonštatovala.
A ako meria svoje pokroky? Určite nie na váhe.
„Čo mi skutočne pomohlo s vyrovnávaním sa s tlakom módneho priemyslu a toho, že som musela mať určitú hmotnosť, bolo to, že som to prestala riešiť. Keď som sa začala koncentrovať na to, aby som zosilnela a venovala sa posilňovaniu, dostala som sa do veľkosti potrebnej pre modeling. Zmenila som myslenie, aby to bolo o sile a životnej rovnováhe namiesto toho, aby som sa snažila zmestiť do nohavíc,“ doplnila.
Čítať ďalší článok:
Urýchlite si pálenie nadbytočných tukov vhodnou stravou + ukážkový plán Zdieľať na Facebooku