InstagramFacebookYoutube
Tréning

Vypracujte si naraz biceps i triceps týmto tréningom

01. februára 2018
Vypracujte si naraz biceps i triceps týmto tréningom
Zefektívniť cvičenie minimalizovaním času strávenom v posilňovni dokážete, ak napríklad vhodne spojíte do jedného tréningu bicepsy s tricepsami. A teraz vám jeden takýto efektívny tréning prinesieme. Vďaka nemu vaše paže porastú rýchlo a súmerne.

Tento tréning paží trvá odhadom tridsať až štyridsať minút. Zahŕňa len šesť cvikov, ktoré sa zameriavajú na rozvoj dvojhlavého i trojhlavého svalu paže. Je to intenzívny tréning, ale rýchlo si uvedomíte, že stojí za to.

Tréning sa síce primárne zameriava na spomenuté partie, no pre jeho vyššiu efektívnosť nezahŕňa len izolované cviky. Nájdeme v ňom aj cviky, ktoré pomôžu posilniť aj vaše ramená a stred tela, a zároveň pomôžu o čosi podporiť výdaj energie, ak by ste tréning chceli zapojiť aj do vašej rysovacej prípravy.

Článok pokračuje pod reklamou


Šesť cvikov je rozdelených na dve skupiny po tri cviky. Tieto tri cviky budete vykonávať po sebe bez prestávky a až potom si vydýchnete na 60 sekúnd. Následne takúto zloženú trojsériu absolvujete ešte dvakrát. Tento postup uplatníte aj u druhej skupiny cvikov.

Na začiatok je pripravený cvik doska, ktorý spevní aj stred tela. Sťažiť si ju môžete tým, že sa budete dvíhať z pozície na lakťoch do pozície, kedy sa podlahy dotýkate len dlaňami. Samozrejme, tie zostávajú počas pohybu v kontakte so zemou neustále, takže prakticky budete robiť extenzie tricepsami. Druhý cvik už budú riadne extenzie tricepsov za hlavou. Na záver nasledujú kľuky na bradlách.

Ako ste si iste všimli, tieto cviky boli zamerané na tricepsy. Druhá skupina cvikov precvičí bicepsy. Začneme príťahmi k hrazde s úzkym úchopom podhmatom. Následne sa chopíme veľkej činky a urobíme klasické bicepsové zdvihy. Na záver ešte budeme venovať priestor koncentrovaným zdvihom s jednoručkou.

V každej sérii každého cviku vykonávame 10 opakovaní.

Tréning tricepsov a bicepsov
Cvik Série Opakovania
Trojséria:
Doska (plank) s extenziou tricepsov
Extenzie za hlavou s jednou rukou
Kľuky na bradlách (tricepsová verzia)
3 10
Trojséria:
Príťahy k hrazde s podhmatom a úzkym úchopom
Bicepsové zdvihy s veľkou činkou
Koncentrované zdvihy s jednoručkou
3 10



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist