InstagramFacebookYoutube
Tréning

Štyri cviky pre rozvoj veľkých ramien, ktoré nepoužívate

01. marca 2018
Štyri cviky pre rozvoj veľkých ramien, ktoré nepoužívate
Veľké a silné ramená pomôžu pri tréningu iných partií, pomôžu vám v najrôznejších športových odvetviach i v bežnom živote. Mnohým cvičencom, ktorí si ich chcú posilniť a zväčšiť, ich rozvoj robí často vrásky na čele.

Ak patríte medzi nich, potom by sa vám možno hodilo vyskúšať cviky, ktoré ste ešte nerobili. Chcete väčšie a silnejšie ramená? Tak sa uistite, že váš tréning postavíte okolo týchto štyroch cvikov:

1. Tlaky nad hlavu s veľkou činkou v stoji
Tento cvik je klasický, ale svoje miesto v posilňovni pomaly stráca. Na rast ramien je nevyhnutné zasiahnuť ich aj ťažkým základným cvikom. A táto alternatíva je perfektná. Nezlepší pritom len vaše ramená, ale donúti posilniť aj stred tela, sedacie svaly a dokonca aj nohy. Nimi si však nepomáhajte a v hornej pozícii ruky úplne nevystierajte. Snažte sa udržať napätie v svaloch.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Zapažovanie na pec-decku
Ak chcete cvičiť zadnú časť ramien, väčšinou je prvou voľbou upažovanie v predklone alebo cviky na kladke. Zapažovanie na pec-decku vám však zameranie na zadnú časť ramien uľahčí a udrží techniku korektnú. Pri vhodnom tréningovom objeme bude mať rovnaké účinky ako upažovanie v predklone, ale okrem jednoduchšieho cvičenia ušetrí aj vaše kríže. Ľahšie sa na ňom robia aj negatívne opakovania, u ktorých sval čo najdlhšie ponechávate pod napätím.

3. Upažovanie jednou rukou v sede
Upažovania v sede ste už určite robili, ale robili ste ich aj jednou rukou? To, že budete sedieť, obmedzí podvádzanie švihovým pohybom. To, že budete cvik robiť len jednou rukou, pomôže s rovnováhou, symetriou a lepšie sval počas cvičenia precítite. Tipom na záver je uprednostňovať nižšie váhy a stopercentnú techniku. Po poslednej sérii sa snažte udržať ruku upaženú hore čo najdlhšie.

4. Cvičenie s lodným lanom
Horizontálne vlny, vertikálne vlny, osmičky... Všetky tieto cviky s lodným lanom majú spoločné to, že precvičujú aj ramená. Precvičujú ich netradičným spôsobom, čo vedie k efektívnej stimulácii rastu sily i hmoty. Zaťažujú sa pritom všetky tri hlavy ramien a aj manžeta rotátora, ktorá je často podceňovaná. Jej posilnenie vedie k väčšej odolnosti ramien.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist