InstagramFacebookYoutube
Tréning

Vyskáčte sa k dokonalej postave!

01. marca 2018
Vyskáčte sa k dokonalej postave!
Či tomu veríte alebo nie, skákanie je skutočne jedna z najúčinnejších foriem chudnutia! Už dávno neplatí, že sa musíte denno-denne potiť v posilňovni, aby ste konečne dosiahli postavu snov. Úplne vám postačí trampolína, ktorú môžete umiestniť pokojne pred televízor a konečne si spraviť chvíľu pre seba. Prečo je skákanie na trampolíne také účinné? Ako často by ste mali na nej skákať, ak potrebujete schudnúť? Je skákanie vhodné aj pre starších ľudí, ktorí majú problémy s boľavými kĺbmi?

Zábavná pohybová aktivita vhodná pre kohokoľvek!

Je minulosťou, že trampolína je určená výhradne pre deti či profesionálnych akrobatov. Dnes sa trampolíny využívajú na formovanie postavy, čiže nie je žiadnym tajomstvom, že tzv. jumping-u sa môžu venovať všetky vekové kategórie.

Opakujúci sa pohyb nahor a nadol podporuje krvný obeh, priaznivo pôsobí na činnosť srdca, znižuje krvný tlak, dokonca i hladinu cholesterolu. Svalstvo sa počas skákania posilňuje, predovšetkým stehná, zadok a brucho, čo sú koniec koncov najproblematickejšie partie väčšiny z nás. Pri skákaní zapájate brušné i panvové svaly, čím sa posilňujú nielen svaly, ale aj kosti. Taktiež touto aktivitou zlepšujete flexibilitu, rovnováhu a zlepšujete si koordináciu pohybu. Okrem toho efektívne spaľujete podkožný tuk, takže ak potrebujete do leta zhodiť päť či desať kíl, ideálne je, ak si denne nájdete aspoň pol hodinku, počas ktorej budete aktívne skákať, prípadne skúšať aeróbne cvičenia, ktoré sú maximálne šetrné k vašim kĺbom, keďže nedopadáte na tvrdú zem, ale na mäkkú podložku trampolíny. Z tohto dôvodu sú trampolíny vhodné skutočne pre každého, čiže aj pre seniorov, ktorých dlhodobo trápia boľavé kĺby, no zároveň si uvedomujú, že pravidelný pohyb je kľúčom k spokojnému životu.

Potrebujete spevniť telo?

ľadvinový pás
Je bruško vaša problémová partia? Potrebujete spevniť telo, zlepšiť jeho držanie počas sedenia a zároveň sa zbaviť nepríjemných bolestí krížov? Pochopiteľne, že pohyb je v tomto prípade základ, čiže zo začiatku je vhodné nájsť si denne aspoň pol hodinu na prechádzku, bicyklovanie alebo beh. Pokiaľ chcete trošku pritvrdiť, vyskúšajte spomínané skákanie na trampolíne, prípadne inú pohybovú aktivitu, ktorá vás bude určitým spôsobom napĺňať a predovšetkým baviť. Aby ste spevnili telo a zbavili sa prípadných bolestí svalov, ktoré trápia nielen staršiu, ale i mladšiu generáciu, vhodnou pomôckou je ľadvinový pás, ktorý účinne chráni vašu chrbticu a kríže, zároveň nezadržiava pot a skvelo sa vám prispôsobí. InSPORTline ako najväčší a najlepší predajca športových pomôcok ponúka vysokokvalitné ľadvinové pásy zo zdravotne nezávadných materiálov, kvalitné trampolíny a mnoho ďalších produktov za výhodné ceny, vďaka ktorým sa budete cítiť konečne zdravo!



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist