InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Tipy, vďaka ktorým budete mať ploché bruško zdravým spôsobom

28. apríla 2018
Tipy, vďaka ktorým budete mať ploché bruško zdravým spôsobom
Žiadna striktná diéta vám nedá ploché bruško na viac ako niekoľko dní a prinesie vám do života obdobie trápenia. Ako chudnúť efektívne, zdravo a udržateľne? K tomu vám pomôže nasledujúcich desať tipov.

1. Pravidelne sa hýbte - ak chcete schudnúť a udržať si skvelú postavu, musíte žiť aktívne. To nie je len pravidelné cvičenie v posilňovni. Sú to aj prechádzky, kráčanie do schodov, turistiky, cyklistika, plávanie, športovanie, tancovanie a podobne.

2. Choďte do postele - ľudia, ktorí spávajú dlhšie, vážia menej. Nedostatok spánku totiž narúša rovnováhu hormónov, ktoré u vás podporujú chuť do jedla. Navyše, ak ste nevyspatí, chutia vám kalorickejšie, na sacharidy bohaté jedlá.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Pite veľa vody - voda je základ a vy sa musíte uistiť, že jej máte v tele dostatok, aby nedošlo k dehydratácii. Dostatok vody optimalizuje spaľovanie tukov, predchádza únave či bolestiam hlavy.

4. Dajte si pozor na jedlá v reštauráciách - v reštauráciách nemáte kontrolu nad jedlom, ktoré jete. Radšej si s partnerom urobte príjemný večer doma. Navarte niečo špeciálne, čo bude chutné i zdravé. Aj pri varení spálite o niečo viac kalórií.

5. Zbavte sa spracovaných jedál - ak chcete niečo rýchle na desiatu alebo olovrant, zabudnite na spracované jedlá, ktoré by nemali byť vôbec súčasťou vašej stravy. Namiesto toho si zvoľte orechy, zeleninu alebo na tvrdo uvarené vajce.

6. Nejedzte biele pečivo - veľký rozdiel vo vašej strave urobí, ak z nej vylúčite biele pečivo a biele cestoviny, ktoré majú vysoký glykemický index, čo vedie k pocitom hladu a priberaniu. Ak chcete jesť pečivo, voľte radšej celozrnné alternatívy.

7. Vyhnite sa večerným prehreškom - pomôcť si môžete, ak nebudete jesť krátko pred spaním. Po poslednom jedle bude telo venovať čas tráveniu 6-8 hodín, ďalšie štyri môže spaľovať tuky. Preto by ste nemali jesť asi 12 hodín pred zobudením.

8. Neprijímajte kalórie pitím - u množstva ľudí je kameňom úrazu to, že kalórie prijímajú z nápojov. Ani si neuvedomujú, koľko ich obsahujú ochutené sýtene nápoje. A aj v alkohole sú kalórie.

9. Kávu pite bez smotany a cukru - káva vám vie dodať energiu do cvičenia, ale viem vám chudnutie narušiť, ak si do nej pridávate smotanu a cukor. Skúste piť kávu bez smotany a cukru. Dochutiť si ju môžete napríklad steviou.

10. Vyskúšajte chlorofyl - nie je u nás veľmi rozšírený, ale za skúšku nič nedáte. Tento doplnok výživy pomáha dostať pod kontrolu hlad a znižuje chuť do jedla. Má aj iné pozitívne vlastnosti, napríklad znižuje telesný zápach.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist