InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Štyri bežné spaľovače tukov, ktoré nemajú stimulačný účinok

30. mája 2018
Štyri bežné spaľovače tukov, ktoré nemajú stimulačný účinok
Množstvo spaľovačov tukov zakladá svoju účinnosť na látkach, ktoré majú aj stimulačný účinok. Existujú však aj také spaľovače, ktoré tento účinok nemajú a stále stoja za to? Existujú. Prinášame vám štyri z nich.

Najefektívnejšie suplementy majú stimulačný účinok, pretože vo väčšine prípadov obsahujú kofeín alebo podobné látky, ktoré zvyšujú pozornosť, koncentráciu a potenciál páliť tuky. Hlavným dôvodom, prečo by sa im ľudia chceli vyhýbať, je intolerancia.

Niektorí ľudia totiž môžu pri ich príjme pociťovať nepredvídateľné vedľajšie účinky. Niekto pocíti nevoľnosť, niekto nervozitu, panický záchvat či dokonca halucinácie. V tom prípade je vhodnejšie siahnuť na tieto štyri spaľovače tukov, ktoré stimulačný účinok nemajú:

Článok pokračuje pod reklamou


1. ALA (kyselina alfa-lipoová)
Kyselina alfa-lipoová je samá o sebe tukom, no takým, ktorý podporuje chudnutie viacerými spôsobmi: potláča chuť do jedla, sacharidy usmerňuje do svalových buniek a nie do tukových zásob, podporuje využívanie glykogénu, pomáha s inzulínovou rezistenciou. Okrem toho má aj antioxidačné vlastnosti.

2. CLA (konjugovaná kyselina linolová)
Ide o látku, ktorú môžete získať aj z potravy, ale aby ste získali efektívne množstvo, nebolo by praktické konzumovať toľko jedla, najmä hovädziny. CLA pomáha podporovať spaľovanie tukov a zároveň udržiavať svalovú hmotu. Podporuje testosterón a chudnutie zaisťuje lepším využívaním tukov ako zdroju energie, bránením ukladania nových tukových zásob a potláčaním chute do jedla.

3. Cholín
Cholín podporuje oxidáciu tukov v pečeni. Sám o sebe má na chudnutie slabé účinky, ale v kombinácii s karnitínom je efektívnejší a molekuly mastných kyselín pomáha z tela odstraňovať aj prostredníctvom močenia.

4. Karnitín
Ide o mimoriadne populárny doplnok výživy. Karnitín je aminokyselina, ktorá sa nachádza prirodzene v jedlách ako sú mliečne výrobky a hovädzie mäso. Vďaka nemu sa mastné kyseliny efektívnejšie pália a v mitochondriách sa využívajú ako zdroj energie. Takisto pomáha s budovaním čistej svalovej hmoty i androgénových receptorov.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist