InstagramFacebookYoutube
Výživa

Množstvo výhod pitia citrónovej vody pred spaním

01. júna 2018
Množstvo výhod pitia citrónovej vody pred spaním
Všetci už snáď dobre vieme, že pitie vody je dôležité. Ale vedeli ste, že ak do nej pridáte citrón, dokážete ju pozdvihnúť na novú úroveň a dodať jej silu po zdravotnej stránke? Dokonca vám môže pomôcť aj schudnúť.

Prinášame vám 15 prospešných účinkov, ktoré má pitie citrónovej vody pred spaním. Zasluhujú sa o ne živiny, ktoré citróny obsahujú, ako vitamíny, draslík, vápnik, železo či horčík. Ich samotná šťava je príliš agresívna pre zuby, preto je lepšie zmiešať ju s vlažnou vodou a tešiť sa z týchto účinkov:

1. Citrónová voda posilňuje imunitný systém - citróny sú bohaté na vitamín C, ktorý je dôležitý pre posilňovanie imunitného systému a chráni pred chorobami.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Citrónová voda zlepšuje trávenie - citrónová voda podporuje pohyby čriev a tým podporuje aj trávenie. Pitie tejto vody pred spaním zaistí, že vás nebude trápiť zápcha. Tiež pomáha pri pálení záhy.

3. Citrónová voda podporuje chudnutie - vedci zistili, že citrónová voda dokáže podporiť rýchlosť metabolizmu až o 30 percent.

4. Citrónová voda uľavuje pri bolesti hrdla - keď do nej pridáte med a zázvor, máte skvelý liek proti bolesti hrdla.

5. Citrónová voda bojuje proti zápalom - chronické zápaly sú spojené s ochoreniami, ako sú rakovina, cukrovka či rôzne problémy so srdcom. Proti zápalom pritom bojujú aj antioxidanty z citrónov.

6. Citrónová voda zlepšuje stav pokožky - antioxidanty v citróne bojujú proti voľným radikálom, čím udržiavajú vašu pokožku dlhšie mladú.

7. Citrónová voda znižuje stres - pitie citrónovej vody znižuje hladinu stresu a pomáha vám rýchlejšie zaspať. Už len vôňa citróna podporí vašu náladu.

8. Citrónová voda predchádza obličkovým kameňom - pitie citrónovej vody pred spaním predchádza tvorbe obličkových kameňov vďaka účinku kyseliny citrónovej.

9. Citrónová voda reguluje krvný cukor - citróny obsahujú bioflavonoidy, ktoré znižujú hladinu krvného cukru.

10. Citrónová voda znižuje infekcie - zásobuje telo dostatkom vitamínu C, ktorý znižuje riziko choroby a rôznym druhov infekcií.

11. Citrónová voda podporuje zuby a kosti - vitamín C má pozitívny účinok aj na posilňovanie zubov a kostí. Taktiež prospieva chrupavkám v rôznych častiach tela.

12. Citrónová voda vás hydratuje - samozrejme, ako tekutina vás dobre dehydratuje. Je skvelou alternatívou čistej vody.

13. Citrónová voda predchádza problémom so zrakom - spomaľuje proces zhoršovania zraku súvisiaceho so starnutím.

14. Citrónová voda pomáha srdcu - je dobrým zdrojom draslíka, ktorý pomáha regulovať krvný tlak a udržiavať zdravé srdce. Vypite ju a zjedzte k tomu jeden banán, viac draslíka už potrebovať nebudete.

15. Citrónová voda znižuje riziko rakoviny - obsahuje flavonoidy, ktorých vplyv na znižovanie rizika rakoviny bol dokázaný vedecky. Predchádzajú predovšetkým rakovine prostaty, prsníkov, pankreasu a hrubého čreva.

Zdroj: focusfitness


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist