InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Pizza je na raňajky lepšia ako väčšina cereálií

17. júna 2018
Pizza je na raňajky lepšia ako väčšina cereálií
Vo väčšine prípadov by asi pizza nebola pasovaná za ideálne jedlo na raňajky. Hocaký druhy pizze, či už je priamo z pizzerie alebo mrazená z obchodu, je však na raňajky lepšou alternatívou ako šálka cereálií, ktoré sú u mnohých synonymom vhodných raňajok.

Ak sa vám niekedy stane, že si pred desiatou dopoludnia pochutnáte na kúsku pizze, nemusíte si z toho robiť výčitky. Samozrejme, ak ju nezjete celú. Inak je to však pomerne vybalansované raňajkové jedlo – má v sebe bielkoviny, sacharidy a často aj zeleninu.

Ak ste boli doteraz zvyknutí na cereálie, tak vedzte, že je to podstatne lepšia alternatíva, z ktorej naozaj nemusíte mať strach. Cereálie sú obľúbené, ale chýbajú im bielkoviny a zdravé tuky. V podstate ide vo väčšine prípadov iba o cukor.

Článok pokračuje pod reklamou


Ešte raz však treba zdôrazniť, že pizza je vhodná len vtedy, ak zjete len jeden trojuholník, resp. ak ju jete s mierou. A to pre mnohých môže byť neriešiteľný problém. Platí však, že jeden trojuholník pizze má približne rovnaké množstvo kalórií, ako jedna šálka cereálií. Pizza však obsahuje bielkoviny, vďaka čomu po nej budete sýtejší ako po cereáliách.

Pizza však pochopiteľne nie je najlepšou voľbou pre raňajky a nie je ani najzdravším jedlom. V porovnaní s populárnymi cereáliami je však jasným víťazom. Je nutrične vybalansovanejšia a nenastane po nej taký energetický pád, ako po cereáliách.

Pozri aj: Hľadáte jedlo na raňajky? Tieto sú bohaté na bielkoviny


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist