InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tréning: Supersériami k väčším a silnejším ramenám

25. októbra 2018
Tréning: Supersériami k väčším a silnejším ramenám
Chcete mať ramená široké ako olympijskí plavci? Nemusíte denne stráviť hodiny v bazéne, aby ste to dosiahli. Stačí vám nasledujúci tréning, v ktorom stimulujete ramená k novému rastu využitím supersérií.

Tento tréning nevyžaduje viac ako 45 minút vášho času a žiadne špeciálne vybavenie. Nájdete v ňom dobre známe a overené cviky, ktorých intenzitu zvýšite tým, že ich budete cvičiť v supersériách. Dbajte však na to, aby ste ich vykonávali aj so správnu technikou. To tiež veľmi pomôže.

Dokopy pôjde o tréningovú jednotku so šiestimi cvikmi. Prvé dva sa vykonajú v bežných sériách a posledné štyri sa zlúčia do dvoch supersérií. Ešte pred ich vykonávaním sa nezabudnite zahriať vykonávaním krúživých pohybov rukami a niekoľkými opakovaniami tlakov s veľmi ľahkou váhou.

Článok pokračuje pod reklamou


Na úvod budete robiť štyri série tlakov v stoji po osem opakovaní. Následne prejdete na štyri série príťahov veľkej činky k brade po 10 opakovaní. Medzi sériami odpočívajte 30-60 sekúnd.

Pokiaľ ide o príťahy k brade, tento cvik patrí medzi rizikové, ak sa nevykonáva správne. Dôležité je naštudovať si správnu techniku. Prakticky je kľúčové nezdvíhať príliš vysoko lakte. Riešením je, že ich zastavíte na úrovni ramien. Mnoho ľudí ich však zdvíha až k ušiam, čo vyvíja tlak na manžetu rotátora.

Prvá superséria bude zložená z tlakov v sede s jednoručkami a upažovaním v predklone. Oba cviky vykonáte v 12 opakovaniach, supersériu dokopy štyrikrát a medzi každou odpočívate 60 sekúnd. Druhá je zložená s upažovaní v stoji a cviku známym ako „face pulls“. Oba cviky urobíte v 15 opakovaniach, supersériu zopakujete štyrikrát a opäť je medzi nimi minútová prestávka.

Tréning na rozvoj ramien
Cvik Série Opakovania
Tlaky v stoji s veľkou činkou 4 8
Príťahy veľkej činky k brade 4 10
Superséria:
Tlaky v sede s jednoručkami
Upažovanie v predklone
4 12
Superséria:
Upažovanie v stoji
Face pulls na kladke
4 15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist