InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XXIX. – Mamdouh Elssbiay a tréning rúk

31. októbra 2018

Mamdouh Elssbiay je veľký. Skutočne veľký. K jeho prezývke „Big Ramy“ jednoznačne prispeli aj jeho masívne ruky. A v dnešnej časti nášho seriálu o tréningoch kulturistov sa pozrieme práve na to, ako precvičoval tricepsy a bicepsy.

Tréningovou filozofiu egyptského profesionála je jednoduchosť spojená s princípmi klasického tréningu a podporená vysokým nasadením. Ani jeho tréning rúk tak nevyzerá nijak špeciálne. Dôležité však je, že pri ňom používa ťažké váhy a koncentruje sa na precítenie každého opakovania.

Každý cvik v tréningovej jednotke vykoná v štyroch sériách s vyšším počtom opakovaní – 10 až 12, resp. 12 až 15.

Článok pokračuje pod reklamou


Prvú polovicu tvoria cviky na tricepsy. Zažína stláčaním hornej kladky, pokračuje extenziami jednou rukou za hlavou s využitím jednoručky a končí opäť stláčaniami hornej kladky, ktoré však robí s lanovým adaptérom.

Bicepsy odcvičí v druhej polovici tréningu. Na začiatok absolvuje kladivové zdvihy s jednoručkami, potom prejde na koncentrované bicepsové zdvihy a na koniec sa postaví pred spodnú kladku a robí bicepsové zdvihy s využitím lanového adaptéru.

Lanový adaptér je jeho poznávacou značkou. Využíva ho rád, pretože umožňuje nezávislý pohyb rúk a takisto skvelú kontrakciu bicepsov i tricepsov. „Big Ramy“ verí, že práve to je jedným z dôvodov rozvoja jeho svalov paží.

Elssbiay a jeho tréning rúk
Cvik Série Opakovania
Tricepsy
Stláčanie hornej kladky 4 10-12
Extenzie jednou rukou za hlavou 4 10-12
Stláčanie hornej klasky s lanovým adaptérom 4 12-15
Bicepsy
Kladivové zdvihy 4 10-12
Koncentrované zdvihy 4 10-12
Bic. zdvihy na spodnej kladke s lanovým adaptérom 4 12-15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist