InstagramFacebookYoutube
Tréning

Päť CrossFit tréningov, ktoré môžete robiť aj doma

31. januára 2019
Päť CrossFit tréningov, ktoré môžete robiť aj doma
Chceli by ste skúsiť, aké je to byť súčasťou sveta CrossFit a bojíte sa ísť do miestnej posilňovne? Ste už jeho súčasťou, ale chceli by ste sa mu venovať aj v domácich podmienkach? Potom máme pre vás dobrú správu – existuje mnoho tréningov, ktoré môžete absolvovať aj doma. Niekoľko z nich vám teraz prinášame.

Ak z akýchkoľvek dôvodov chcete cvičiť CrossFit doma, potom sa radšej vyhnite veľkým činkám a veľkým váham. Venujte sa cvikom, ktoré vás nelimitujú a ktoré nevyžadujú mnoho náčinia. Stačí vám hrazda a môžete absolvovať kvalitný tréning len s využitím vlastnej váhy tela.

20-minútový komplexný tréning
Nastavte si časovač na 20 minút a počas nich sa snažte čo najviackrát zopakovať okruh zložený z 5 opakovaní zhybov, 10 opakovaní kľukov a 15 opakovaní drepov. Precvičíte tým dokonale celé telo.

Článok pokračuje pod reklamou


30-minútový, menej intenzívny tréning
Aj v tomto tréningu budeme robiť 5 zhybov, 10 kľukov a 15 drepov po sebe. Tentokrát však vznikne aj priestor pre menší oddych, čo by mohlo viac vyhovovať cvičencom nižšej kondičnej úrovne. Aby nič nestratili, cvičiť budú 30 minút. Počas nich začnú cvičiť na začiatku každej minúty. Zvyšný čas z danej minúty oddychujú. Ku koncu už možno oddych stíhať ani nebudú.

20 minút aj s bruchom
Tento tréning zahŕňa tri cviky – zhyby, kľuky, drepy a aj skracovačky, ktorými precvičíte brucho. Za cieľ si dajte urobiť z každého cviku 100 opakovaní, pričom na všetky dokopy máte 20 minút. Ak niektorí cvik v danom počte opakovaní neurobíte, nevadí. V ďalšom tréningu sa budete snažiť zlepšiť.

Na čas aj s behom
Tentokrát sa budete snažiť za čo najkratší čas urobiť nasledujúce: 1 kilometer behu, 50 zhybov, 100 kľukov, 200 drepov a opäť 1 kilometer behu. Behať môžete vonku alebo doma na páse. Ak nemáte pás, môžete ho nahradiť rotopedom, poprípade eliptickým trenažérom.

5x 2 minúty s burpees
Nastavte si časovač na dve minúty. Počas nich urobte 5 zhybov, 5 kľukov, 5 drepov a toľko angličákov (burpees), koľko do konca časového limitu zvládnete. Dajte si 2-3 minúty pauzu a celý okruh zopakujte ešte štyrikrát.

Spomenuté tréningy sa môžu zdať pre začiatočníkov náročne a je viac ako možné, že pre nich aj budú. Ak ste začiatočník alebo jednoducho je toho na vás príliš, nemusíte sa báť zvoľniť. Prispôsobte si opakovania alebo čas vlastným kondičným schopnostiam.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist