InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Komplikuje vám vaša domácnosť chudnutie?

29. júna 2019
Komplikuje vám vaša domácnosť chudnutie?
Ak chcete schudnúť, tak viete, že základom tohto procesu ja pravidelný pohyb a najmä správna strava. Tá sa však dodržiava ťažko bez disciplíny. Nie každý ju však má takú pevnú, a preto je dôležité, aby pomohlo aj naše okolité prostredie.

Mnohým ľuďom komplikuje cestu za vysnívanou postavou aj ich vlastná domácnosť. Ako? Pre nedostatok disciplíny a veľké lákadlá na očiach – nezdravé potraviny v špajzy, chladničke či mrazničke, veľké taniere, cvičebné veci vzadu v skrini a podobne.

Rozdielom medzi úspechom a neúspechom teda môže byť napríklad aj toto:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Oddelenie sladkostí detí do inej skrinky – ak máte deti, potom treba ich maškrty oddeliť do inej skrinky, aby boli mimo váš dohľad, keď si budete hľadať niečo drobné na zjedenie vy.

2. Zdravé jedlá na dohľad – naopak, zdravé veci, ktoré môžu byť výborným pokrmom na desiatu či olovrant, si dajte na oči. Pri hlade sa naučíte siahnuť po nich a nakoniec si to aj zautomatizujete, pretože to bude pohodlnejšie.

3. Zákaz čo i len nakuknutia – ak máte v kuchyni doma či v práci nejaké pokušenia, jednoducho sa na ne ani jedným okom nepozrite. Čo i len jeden pohľad môže urobiť problém väčší.

4. Žiadne alebo komplikované umiestnenie chutných kalorických jedál – ideálne je, ak nebudete mať doma žiadne pokušenia, ale ak žijete s inými osobami, nie je to vždy reálne. Preto tie kalorické jedlá umiestňujte na miesta, ktoré sú ťažšie dostupné.

5. Prevzatie kontroly nad prostredím – nenechávajte si sladkosti umiestnené na stole s nádejou, že ich nezjete. Ak ich nechcete jesť, nemajte ich pri sebe. Keď ich niekde uvidíte, okamžite ich schovajte, kým vám neoslabia vašu pevnú vôľu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist