InstagramFacebookYoutube
Tréning

Trojdňový split pre vyšších cvičencov

05. septembra 2019
Trojdňový split pre vyšších cvičencov
Nájsť vhodný tréning nemusí byť ľahké najmä pre vysokých cvičencov. Dnes vám prinášame trojdňový tréningový split, ktorý je zameraný práve na nich.

Vysokí chlapi, aj ženy, to majú s budovaním svalov ťažšie. Preto sa pri zostavovaní tréningu u nich využívajú iné požiadavky pre ich inú fyziologickú stavbu, najmä dlhé končatiny. Tento tréning od Josha Englisha prinesie dobré výsledky aj pre ľudí vyšší ako 190 centimetrov (175 cm u žien), pričom ho môžu s úspechom využívať aj nižší cvičenci.

Tréning je založený na rozdelení celého tela na tri dni, pričom v prvý sa robia tlakové cviky, v druhý ťahové a tretí cviky na nohy. Jedna tréningová jednotka trvá zhruba 60 až 75 minút. Vykonávať ho môžu muži aj ženy na minimálne pokročilej kondičnej úrovni.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréningy môžu vykonávať raz týždenne, ale pokojne aj dvakrát, v závislosti od vašich cieľov a vašej kondičnej úrovne. Odporúčame využívať split 3+1, pri ktorom cvičíte tri dni po sebe a na štvrtý oddychujete. Dá sa to však rozložiť aj na každý druhý deň, napr. pondelok, stredu a piatok – ak ich chcete cvičiť raz týždenne. Program by ste nemali robiť dlhšie ako 8 týždňov.

Pred samotným cvičením sa zahrajte aspoň 10 minútami ľahkého kardia a dynamického strečingu. Po docvičení sa povenujte statickému strečingu a regeneráciu môžete podporiť penovým valcom. Počas cvičenia využívajte prestávky medzi sériami v dĺžke 60-90 sekúnd. Dlhšie pri ťažších cvikoch.

Deň 1: Tlaky
Cvik Série Opakovania
Tlaky na ramená s veľkou činkou (os činky spúštaná na úroveň brady) 4 8, 8, 6, 5
Upažovanie v sede 3 8-12
Tlaky na jemne šikmej lavici s jednoručkami 4 8, 8, 6, 6
Kľuky 3 do zlyhania
Francúzske tlaky 3 8-12


Deň 2: Ťahy
Cvik Série Opakovania
Zhyby 4-5 do zlyhania
Príťahy jednoručky v predklone 4 10, 8, 6, 6
Príťahy spodnej kladky v sede (veslovanie) 4 8-12
Face Pull 3 10-15
Farmárska chôdza 3 vzdialenosť
Bicepsové zdvihy s EZ tyčou 3 8-12


Deň 3: Nohy
Cvik Série Opakovania
Sumo mŕtve ťahy 5 10, 8, 8, 5, 5
Drepy s dosadaním na lavičku 4 6-8
Výpady vzad s jednoručkami 3 6-8
Zvíhanie pánvy na lavičke s veľkou činkou (hip thrust) 4 6-8
Výpony lýtok v sede 4 15,25



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist