InstagramFacebookYoutube
Tréning

Chcete trénovať ako celebrita? Toto je tréning od Gunnara Petersona

24. októbra 2019
Chcete trénovať ako celebrita? Toto je tréning od Gunnara Petersona
Gunnar Peterson je jeden z najrenomovanejších osobných trénerov celebrít v Spojených štátoch amerických. Svoju posilňovňu má v Beverly Hills, a tak nie je prekvapením, že dostal do formy skutočne veľké hviezdy filmu, hudby či športu.

Petersonove umiestnenie však nie je hlavným dôvodom toho, prečo sa teší z popularity a úspechu. Stoja za ním výsledky, pre ktoré na neho nedajú dopustiť ani také hviezdy, ako Sylvester Stallone, Hugh Jackman či Matthew McConaughey.

Bez ohľadu na to, koho trénuje alebo z akého dôvodu, jeho filozofia je dôvodom, prečo zažíva úspechy v tom, čo robí. Tvrdí, že za tým stojí rozumné programovanie tréningov a tvrdá práca svojich klientov.

Článok pokračuje pod reklamou


„Cieľom je dostať mojich klientov tam, kde chcú ísť, či už z výkonnostného pohľadu alebo z pohľadu estetického. Robíme veľa silových tréningov a samozrejme, pracujeme aj na flexibilite a kardiovaskulárnej sile,“ povedal pre magazín Men’s Health.

Aj vy teraz môžete vyskúšať, aké je to absolvovať tréning od Gunnara Petersona. Podelil sa oň v spomínanom magazíne. Ako vyzerá alternatíva vhodná aj pre domáce prostredie?

Na začiatok vykonáte modifikovanú farmársku chôdzu v 2-3 sériách. V rukách držíte jednoručky a po každom štvrtom kroku urobíte jedno opakovanie cviku „krčenie ramien“. Keď urobíte 8-10 takýchto krčení, séria končí.

Následne prejdete na šikmé drepy, ktoré vykonáme v 2 sériách po 6-8 opakovaní na každú stranu. Potom urobíme 3 série po 10-15 opakovaní na každú stranu bočných výpadov. Ideálne aj s obojručnou činkou na ramenách.

Ďalej sa zameriame na hornú časť tela – vykonáme 3 série po 6-8 opakovaní zhybov. Po nich urobíme 3 série po 4-6 opakovaní drepov s výtlakom jednoručiek nad hlavu v stoji.

Stred tela dostane zabrať pri 3 sériách dosky, pri ktorej sa striedavo dotýkame rukou ramena opačnej strany. Jedna séria tvrdá 60 sekúnd. Silový tréning ukončíme 3 sériami po 4-6 opakovaní trhu s veľkou činkou.

To však ešte stále nie je koniec tréningovej jednotky. Ešte nás čaká vysoko intenzívne intervalové kardio – 30 sekúnd pracujeme naplno, 30 sekúnd oddychujeme. Takto to striedame šesť až osem minút. Robiť ho môžete s náčiním akéhokoľvek druhu (veslársky trenažér, bežecký pás, rotoped, švihadlo a pod.).


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist