InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Chcete zaspať do 10 minút? Skúste túto techniku

24. novembra 2019
Chcete zaspať do 10 minút? Skúste túto techniku
Začiatkom minulého roka sa internetom šírila metóda využívaná americkou armádou v 80. rokoch minulého storočia, ktorá im pomáhala zaspať do dvoch minút. Mala však v sebe jeden háčik. Ak chcete aj vy zaspať rýchlo a bez háčika, máme tu pre vás inú techniku.

Veľkým problémom dvojminútovej techniky je, že nefunguje pre väčšinu ľudí. Táto metóda je dobrá pre vojakov a osoby, ktoré sú rovnako zdatné, zdravé a vystresované. To však neznamená, že neexistuje spôsob, ako sa uspať veľmi rýchlo.

Doktor Michael Breus odporúča pre bežných ľudí dýchacie cvičenie, ktoré je navrhnuté na to, aby spomalilo tlkot vášho srdca a pomohlo vám zaspať v ideálnom prípade do desiatich minút. „Vaše telo potrebuje, aby tep srdca bol pod 60, aby vstúpilo do spánku,“ poznamenal.

Článok pokračuje pod reklamou


Technika je jednoduchá: nadychujte sa 4 sekundy, zadržte dych na 6 sekúnd a vydychujte 7 sekúnd. Do 10 až 20 minút by ste mali vďaka tomu zaspať.

Doktor Breus tiež varuje, že ak vám trvá zaspávanie len pár minút, znamená to, že vám chýba dostatočný spánok. Normálne by malo človeku trvať zaspať 10 až 20 minút.

Ak naopak pravidelne nemôžete dlho zaspať, potom by ste mali zmeniť svoju spánkovú hygienu – chodiť do postele a ráno vstavať každý deň v rovnaký čas, mať v spálni chladnejšie prostredie a tmu, nespávať s domácimi zvieratami, vyhnúť sa modrému svetlu pred spaním.

Zdroj: Prevention


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist